Migrantų stovykla Lampedūzoje vėl perpildyta

Italijos Lampedūzos saloje esanti pabėgėlių stovykla vėl tapo perpildyta, praėjus vos dviem savaitėms, kai Italijos valdžios institucijos ją iš dalies išvalė.

 Italijos Lampedūzos saloje esanti pabėgėlių stovykla vėl tapo perpildyta.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Italijos Lampedūzos saloje esanti pabėgėlių stovykla vėl tapo perpildyta.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 5:11 PM

Italijos naujienų agentūra ANSA trečiadienį pranešė, kad stovykloje apsistojo beveik 2 tūkst. žmonių, nors ji skirta priimti tik 350 žmonių. Vien per naktį ir rytą atplaukė dar trys laivai su migrantais, pasak agentūros, kilusiais iš Sirijos, Egipto, Sudano ir įvairių Vakarų Afrikos šalių. Du laivai išplaukė iš Tuniso ir vienas iš Libijos.

Sala yra maždaug už 200 kilometrų į pietus nuo Sicilijos ir tik už 150 kilometrų į rytus nuo Tuniso. Stovyklos išvalymo darbai prasidėjo antrąjį liepos savaitgalį, Italijos laivynas išvežė į Siciliją daugiau nei 1000 žmonių. Dienraštis „La Stampa“ trečiadienį pranešė, jog valdžia imasi griežtų priemonių, kad į teritoriją nepatektų nė vienas migrantas. Pastatyti nauji sargybos bokštai, juose budi kariai, rašoma pranešime. „Sala laikosi. Tai problema, kurios turistai, laimei, nepastebi“, – sakė Lampedūzos meras Filippo Mannino.

Laikraštis rašo, kad turistai turi kitų problemų: šiuo metu saloje neveikia bankomatai ir mokėjimo kortelėmis sistemos, kai kurie turėjo išvykti į vienos dienos kelionę į Palermą Sicilijoje pasiimti grynųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.