Kim Jong Unas: Šiaurės Korėja yra „pasirengusi mobilizuoti“ branduolinius ginklus

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pareiškė, kad jo šalis yra „pasirengusi mobilizuoti“ savo branduolinio atgrasymo priemones kilus bet kokiam kariniam susidūrimui su JAV ir Pietų Korėja, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Šiaurės Korėjos lyderis teigia. kad jo šalis „pasirengusi mobilizuoti“ branduolinius ginklus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderis teigia. kad jo šalis „pasirengusi mobilizuoti“ branduolinius ginklus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 9:25 AM, atnaujinta Jul 28, 2022, 9:26 AM

Vašingtonas ir Seulas ne kartą perspėjo, kad Pchenjanas rengiasi atlikti septintąjį branduolinį bandymą. Toks žingsnis, JAV teigimu, išprovokuotų „greitą ir ryžtingą“ atsaką.

Naujausioje Kimo kalboje, skirtoje paminėti paliaubas, kuriomis baigėsi Korėjos karas – Šiaurės Korėjoje jos vadinamos „Pergalės diena“ – sakoma, kad šalies ginkluotosios pajėgos „kruopščiai pasirengusios“ bet kokiai krizei.

Naujausi jo grasinimai nuskambėjo Pietų Korėjai ir JAV rengiantis intensyvinti bendras karines pratybas, kurios visada kėlė Šiaurės Korėjos pyktį, nes Pchenjanas jas laiko invazijos repeticijomis.

Šią savaitę JAV kariuomenė pirmą kartą nuo 2019 metų surengė kovinio šaudymo pratybas, kuriose naudojo savo pažangius sraigtasparnius „Apache“, dislokuotus Pietų Korėjoje.

Kimas taip pat užsipuolė naująjį Pietų Korėjos prezidentą Yoon Suk Yeol, kuris gegužės mėnesį pradėjo eiti pareigas ir pažadėjo laikytis griežtesnės pozicijos Pchenjano atžvilgiu, įskaitant planą mobilizuoti prevencinio smūgio pajėgumus.

„Kalbėti apie karinius veiksmus prieš mūsų valstybę, kuri turi galingiausią ginklą, kurio jie labiausiai bijo, yra absurdiška ir labai pavojinga savidestrukcija“, – sakė Kimas apie Yoono administraciją, kurią pavadino „gangsterių“ gauja.

„Toks pavojingas bandymas bus nedelsiant atremtas mūsų galinga jėga, o Yoon Suk Yeol vyriausybė ir jo kariuomenė bus sunaikinta“, – grasino Šiaurės Korėjos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.