Paaiškėjo naujų detalių apie Klaipėdoje žuvusį amerikiečių karį: brigados seržantas, įvykį tiria JAV kariuomenė

JAV karinių pajėgų Europoje ir Afrikoje vadovybė paskelbė tirianti ketvirtadienį, liepos 28 d. Klaipėdos centre nuo pakeliamo tilto į Danės upę įvažiavusio JAV kario žūties aplinkybes. Amerikiečių karinio laikraščio „Stars and stripes“ teigimu, vadovybė koordinuoja veiksmus su vietos valdžios institucijomis, siekdama išsiaiškinti, kas lėmė mirtį.

Ketvirtadienio naktį tragiška avarija įvyko Klaipėdoje – nuo pakelto tilto į Danės upę įkrito mašina, o joje buvęs vairuotojas žuvo.<br>Stop kadras iš vaizdo įrašo.
Ketvirtadienio naktį tragiška avarija įvyko Klaipėdoje – nuo pakelto tilto į Danės upę įkrito mašina, o joje buvęs vairuotojas žuvo.<br>Stop kadras iš vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 3:22 PM, atnaujinta Aug 3, 2022, 3:53 PM

„R.Magallanas buvo 11-osios taktinės signalų brigados skyriaus seržantas iš Fort Hudo, Teksaso vasltijos, – nurodė JAV karinių pajėgų Europoje ir Afrikoje vadovybė. – Reiškiame užuojautą žuvusio kario šeimai.“

2020 m. gruodį Fort Hudo viešųjų ryšių tarnybos pranešime spaudai jis buvo įvardytas kaip seržantas, padėjęs nemokamai dalyti eglutes kariams ir jų šeimoms.

„Tai parodo, kad bendruomenė jais rūpinasi“, – tuomet sakė R.Magallanas.

R. Magalano „Facebook“ paskyroje nurodoma, kad jis turi mažą sūnų, užaugo Misione Teksaso valstijoje, 2014-aisiais baigė Teksaso valstijos Harlingeno technikos koledžą.

Kaip anksčiau pranešė Lietuvos Policijos departamentas, 30-metis JAV pilietis ketvirtadienį, lieps 28 d. apie 0 val. 45 min. Pilies gatvėje, nuvažiavo nuo pakeliamo tilto ir įkrito į Danės upę. Užfiksuotoje vaizdo medžiagoje, matoma kaip JAV kario vairuojamas automobilis vis parieda atgal, tai pavažiuoja į priekį, galiausiai stipriau paspaudus greičio pedalą automobilis nuskrieja nuo tilto į upę. Nelaimės metu tiltas buvo pakeltas, užtvaras nuleistas.

30-metis JAV karys upėje buvo rastas su civiliais rūbais. Jis buvo atvykęs iš Latvijos ten išsinuomotu automobiliu, apsistojo Klaipėdos viešbutyje.

Parengta pagal „Stars and Stripes“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.