Baltijos jūroje žuvo už borto iškritęs JAV jūreivis

Pirmadienį Baltijos jūroje žuvo iš JAV „Arleigh Burke“ eskadrinio minininko iškritęs amerikiečių jūreivis. JAV karinis jūrų laivynas nurodė, kad žuvo eilinis Davidas L. Spearmanas iš Šiaurės Karolinos valstijos, kaip skelbia JAV karinis laikraštis „Stars and Stripes“.

„Arleigh Burke“ eskadrinio minininko modelis iš kurio Baltijos jūroje iškrito JAV jūreivis. <br>SWNS/Scanpix nuotr.
„Arleigh Burke“ eskadrinio minininko modelis iš kurio Baltijos jūroje iškrito JAV jūreivis. <br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 10:54 AM, atnaujinta Aug 5, 2022, 10:56 AM

Naujoko jūreivio Davido Spearmano, pirmadienį iškritusio už borto, ieškojo JAV, Švedijos ir Vokietijos kariškiai, kaip teigiama JAV karinių jūrų pajėgų Europoje ir Afrikoje 6-ojo laivyno pareiškime.

Remiantis JAV 6-ojo laivyno atstovės spaudai Richlyn Ivey pareiškimu, karinis jūrų laivynas jūreivio kūno nerado.

Pirmadienio popietę laivyno budintis pastebėjo vandenyje žmogų – buvo atliktos visos reikiamos gelbėjimo už borto procedūros, tačiau išgelbėti nepavyko. Vis dar neaišku, kaip D.Spearmanas galėjo iškristi į jūrą.

D.Spearmanas į kariuomenę įstojo lapkričio mėnesį, o vasario mėnesį baigė bazinius mokymus Rekrutų mokymo vadavietėje Didžiuosiuose ežeruose, Ilinojaus valstijoje, rašoma karinio jūrų laivyno biografijoje. Balandžio 21 d. jis pradėjo atlikti tarnybą eskadriniame minininke „Arleigh Burke“ po mokymų karo inžinerijos mokyklos vadavietėje Didžiuosiuose ežeruose, Ilinojaus valstijoje, sakoma pareiškime. D. Spearmanui buvo 19 metų, jis iškrito už borto netoli Helsinkio.

„Šis gabus jaunuolis itin pozityviai paveikė „Arleigh Burke“. Mano visos įgulos mintys ir maldos yra su eilinio D.Spearmano šeima ir draugais. Mes reiškiame kuo nuoširdžiausią užuojautą dėl jų netekties“ – nurodė laivo vadas komandoras Pete Flynnas. – Dėkoju Švedijos ir Vokietijos laivynams, JAV karinėms oro pajėgoms, „Arleigh Burke“ jūreiviams už jų ilgas pastangas ieškant mūsų kolegos“.

D. Spearmanas yra mažiausiai antras jūreivis, žuvęs tarnybos metu JAV 6-ojo laivyno atsakomybės zonoje per kiek daugiau nei metus.

Daugiau detalių apie incidentą nepateikiama. Šis eskadrinis minininkas yra dislokuotas Rotoje Ispanijoje ir priklauso JAV karinio jūrų laivyno 65-ajam būriui, kuris remia 6-ojo laivyno regiono sąjungininkus ir partnerius.

Parengta remiantis „Stars and Stripes“ inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.