Tailando naktiniame klube per gaisrą žuvo 13 žmonių

Tailando naktiniame klube praėjusią naktį kilo gaisras, per kurį mažiausiai 13 žmonių žuvo ir dar 40 buvo sužeisti, pranešė gelbėjimo tarnybų pareigūnai.

Gaisras Tailando naktiniame klube.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gaisras Tailando naktiniame klube.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 8:12 AM

Gaisras įsiplieskė apie 1 val. vietos (ketvirtadienį 21 val. Lietuvos) laiku naktiniame klube „Mountain B“ rytinės Čon Burio provincijos Satahipo rajone, už maždaug 150 km į pietus nuo sostinės Bankoko, naujienų agentūrai AFP sakė Sawango Rojanathammasathano gelbėjimo fondo pareigūnas, kalėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Gelbėjimo tarnybos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip iš gaisro apimto klubo šaukdami bėga poilsiautojai užsiliepsnojusiais drabužiais.

Tarnyba nurodė, kad ugnis sparčiai išplito, nes klubo sienos buvo padengtos degiu akustiniu porolonu. Ugniagesiams prireikė trijų valandų gaisrui suvaldyti.

Pasak tarnybos, dauguma aukų buvo rastos prie įėjimo į klubą ir tualete, jų palaikai smarkiai apdegę. Žuvo keturios moterys ir devyni vyrai. Pranešama, kad visos aukos – tailandiečiai.

„Tarp aukų užsieniečių nėra“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė Plu Ta Luango policijos nuovados, prižiūrinčios rajoną, kuriame yra naktinis klubas „Mountain B“, pulkininkas leitenantas Boonsongas Yingyongas.

Jau seniai reiškiamas susirūpinimas, kad Tailande, ypač jo baruose ir naktiniuose klubuose, atsainiai žiūrima į sveikatos priežiūros ir saugos reikalavimus.

2009 metais Bankoko prabangiame naktiniame klube „Santika“ per Naujųjų sutiktuves kilęs didžiulis gaisras pareikalavo 67 gyvybių, dar daugiau kaip 200 žmonių buvo sužeisti.

Gaisras įsiplieskė, kai scenoje grojant roko grupei „Burn“ buvo paleisti fejerverkai.

Klubo „Santika“ savininkas dėl šios nelaimės buvo nuteistas kalėti trejus metus.

Užsienio turistus traukiančioje kurortinėje Puketo saloje 2012 metais per gaisrą naktiniame klube, kilusį dėl elektros gedimo, žuvo keturi žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?