Rusijos armiją drebina reikšmingi pokyčiai: nuo invazijos į Ukrainą atleido mažiausiai 6 vadus

Rusijos kariuomenės vadovybėje ir toliau vyksta reikšmingi pokyčiai, kurie gali turėti įtakos rusų pastangoms vadovauti ir kontroliuoti pajėgas Ukrainoje, nurodoma Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos ataskaitoje.

Karas Ukrainoje. Rusijos pajėgos.<br>AP / Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Rusijos pajėgos.<br>AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 2:27 PM, atnaujinta Oct 26, 2022, 4:47 PM

Ši ataskaita tik patvirtino ankstesnius JAV karo instituto (ISW) vertinimus, kuriuose teigiama, kad Rusijos karinėje vadovybėje dėl karinių nesėkmių Ukrainoje įvyko didelių pakitimų.

Pranešime nurodoma, kad nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios vasario mėnesį greičiausiai buvo atleisti iš pareigų mažiausiai šeši Rusijos vadai. Tarp jų – Rytų karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Aleksandras Čaiko ir Vakarų karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Aleksandras Žuravlevas.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pridūrė, kad generolas Aleksandras Dvornikovas, vadovavęs Rusijos kariuomenei Ukrainoje nuo balandžio mėnesio, buvo pašalintas, o armijos generolas Sergejus Surovikinas perėmė vadovavimą „pietinei kariuomenės grupei“ Ukrainoje. Pastarasis anksčiau vadovavo karinėms pajėgoms Sirijoje, vėliau paskirtas Rusijos oro ir kosmoso pajėgų vadu. Armijos generolas atsakingas už Mykolajivo regiono apšaudymą.

JK gynybos ministerijos ataskaitoje prienama prie išvados, kad nuoseklumo stoka Rusijos vadovavimo struktūroje ir nuolatiniai karinės vadovybės praradimai mūšio lauke apsunkina vadovavimą ir kontrolę bei bendrą operacijų Ukrainoje veiksmingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.