Karma? Iš ukrainiečių gatvėje besišaipiusiai rusei atostogos Austrijoje baigėsi – liko tiesiog gatvėje

Pastaruoju metu Europoje vis dažniau galima sutikti Rusijos gerbėjų, kurie, prasidėjus plataus masto karui prieš Ukrainą, nusprendė demonstratyviai išreikšti savo prorusiškas pažiūras.

Pastaruoju metu Europoje vis dažniau galima sutikti „Rusijos taikos“ šalininkų, kurie, prasidėjus plataus masto karui prieš Ukrainą, nusprendė demonstratyviai išreikšti savo prorusiškas pažiūras.<br>lrytas.lt koliažas.
Pastaruoju metu Europoje vis dažniau galima sutikti „Rusijos taikos“ šalininkų, kurie, prasidėjus plataus masto karui prieš Ukrainą, nusprendė demonstratyviai išreikšti savo prorusiškas pažiūras.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 11:52 AM

Štai Austrijoje anti-ukrainietiškų pažiūrų moteris gatvėje užsipuolė dvi ukrainietes. Internete paplito vaizdo įrašas, kuriame filmavosi rusė, atostogaujanti Austrijoje, priekabiaujanti prie niekuo dėtų ukrainiečių.

Jame matyti, kad V.Putino gerbėja seka ukrainiečių moteris, viską filmuoja telefonu ir šaukia „Šlovė Rusijai!“, „Rusija nugalės“ ir „Kieno Chersonas?“, „Į pragarą su jūsų Ukraina!“.

Pažymima, kad incidentas įvyko Austrijos Zalcburgo mieste. Socialinėje žiniasklaidoje rašoma, jog moteris net neturi nuolatinio leidimo gyventi šalyje, o tik vizą.

Ir, akivaizdu, kad dabar ji net neturės atostogų, nes apgyvendinimo paslaugų paieškos tarnyba „Booking“ atšaukė jos rezervaciją Vienoje. Apie tai su ašaromis akyse pranešė pati vaizdo įrašo kaltininkė savo „Telegram“ kanale.

Vaizdo įraše rusė plūstasi necenzūriniais žodžiais.

„Na, jūs patenkinti, velniai griebtų. Sugadinote visas mano atostogas“, – skundėsi Rusijos šalininkė.

Tokie rusų agresijos prieš ukrainiečius atvejai Europoje nėra pavieniai ir pasitaiko vis dažniau.

Estijos sostinėje girtas rusas paplūdimyje prikibo prie dviejų ukrainiečių moterų. „Rusų pasaulio“ atstovui nepatiko, kad merginos kalbėjo ukrainietiškai, todėl jis griebėsi įžeidinėjimų.

Viename iš Turkijos Alanijos viešbučių, lenkai sumušė turistus iš Rusijos, nes rusai palaikė karą Ukrainoje. Tuo pat metu įstaigos administracija stojo Lenkijos piliečių pusėn.

Anksčiau Ukrainos televizijos laidų vedėja Anna Olickaja pasakojo, kad Vokietijoje ją kumščiais ir necenzūriniais žodžiais užpuolė rusai po to, kai jos sūnus sušuko „Šlovė Ukrainai“.

Dar kiek anksčiau Estijos ir Suomijos vyriausybių vadovės pasiūlė kitoms Europos šalims nebeišduoti turistinių vizų Rusijos piliečiams, nes jie esą neturėtų atostogauti Europoje, kol Maskva kariauja prieš Ukrainą.

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas antradienį per „Twitter“ parašė, kad „lankymasis Europoje yra privilegija, o ne žmogaus teisė“ ir kad „dabar atėjo laikas nutraukti turizmą iš Rusijos“.

Išvakarėse jos kolegė suomė Sanna Marin visuomeniniam transliuotojui YLE sakė, jog „neteisinga, kad tuo metu, kai Rusija vykdo agresyvų, brutalų agresijos karą Europoje, rusai gali normaliai gyventi, keliauti po Europą, būti turistais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.