Kongo DR daugiau kaip 800 kalinių paspruko iš kalėjimo, žuvo du policininkai

Daugiau kaip 800 kalinių paspruko iš įkalinimo įstaigos Kongo Demokratinės Respublikos rytuose, ginkluotiems užpuolikams surengus pabėgimą iš kalėjimo, per kurį žuvo du policininkai, trečiadienį pranešė šaltiniai.

Daugiau kaip 800 kalinių paspruko iš įkalinimo įstaigos Kongo Demokratinės Respublikos rytuose.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau kaip 800 kalinių paspruko iš įkalinimo įstaigos Kongo Demokratinės Respublikos rytuose.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 1:58 PM

Naktį į antradienį ginkluoti vyrai „užpuolė Kakvanguros centrinį kalėjimą Mutembo mieste“, sakė Benio regiono kariuomenės atstovas spaudai kapitonas Antony Mualushayi.

„Pirminiais duomenimis, kurie kol kas nėra galutiniai, žuvo du policininkai“, – sakė jis ir pridūrė, kad taip pat žuvo užpuolikas.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs šaltinis kalėjimų tarnyboje sakė, kad iš 872 kalinių visi, išskyrus 49, pabėgo.

A. Mualushayi sakė, kad išpuolį įvykdė „nenustatyta „Mai-Mai“ grupuotė“. Terminas „Mai-Mai“ reiškia etninę savigynos organizaciją, kurių daugybė veikia neramiuose Kongo DR rytuose.

Tačiau JAV įsikūrusi stebėsenos organizacija „Kivu Security Tracker“ (KST) socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad dėl šio incidento įtariamos Sąjunginės demokratinės pajėgos (ADF), siejamos su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

Pasak KST, mažiausiai du policininkai žuvo, pabėgo visi kaliniai.

ADF kaltinama dėl tūkstančių mirčių Kongo DR rytuose, ypač Benio regione, ir dėl išpuolių kaimyninėje Ugandoje.

Nestabiliuose Kongo DR rytuose veikia daugybė ginkluotų grupuočių, kurių dauguma yra dviejų regioninių karų, įsiplieskusių praėjusio amžiaus pabaigoje, palikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.