M. Podoliakas apie sprogimus Kryme: vyksta pusiasalio demilitarizacija

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas pareiškė, kad antradienio rytą Rusijos okupuotame Kryme nugriaudėję sprogimai yra šiuo metu vykdomos pusiasalio demilitarizacijos dalis, praneša agentūra „Ukrinform“.

Karas Ukrainoje. Krymas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Krymas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 11:57 AM, atnaujinta Aug 18, 2022, 4:24 PM

„Rytas netoli Džankojaus prasidėjo sprogimais. Primenu: normaliai valstybei priklausančio Krymo esmė – Juodoji jūra, kalnai, poilsis ir turizmas, o rusų okupuoto Krymo esmė – sandėlių sprogimai ir okupantams bei vagims kylanti didelė mirties rizika. Vyksta demilitarizacija“, – savo „Twitter“ paskyroje parašė M. Podoliakas.

Ankstų antradienio rytą Krymo Džankojaus rajone nugriaudėjo keli sprogimai. Nors Rusijos gynybos ministerija vėliau pareiškė, kad toje teritorijoje viename Maskvos pajėgoms priklausančių sandėlių įsiplieskė gaisras ir dėl to detonavo ten laikyti sprogmenys, manoma, jog prieš šį objektą buvo surengta Ukrainos kariuomenės ataka.

Dar antradienio rytą buvo pranešta apie okupuotame Kryme nugriaudėjusius kelis sprogimus. Viename iš pusiasalio rajonų matyti kylantys tiršti juodi dūmai.

Pasak mačiusiųjų, sprogimai nugriaudėjo elektros pastotėje Džankojaus rajone. Virš objekto kyla tirštų juodų dūmų stulpas. Jis matyti iš už kelių kilometrų.

Savo ruožtu Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Oleksijus Hončarenka žurnalistams pareiškė, kad incidentas įvyko Džankojaus rajono Azovskojės gyvenvietėje. Jo žiniomis, liepsnoja okupantų rusų šaudmenų sandėlis. Ukrainos pareigūnai to oficialiai dar nepatvirtino, o Krymo okupacinė valdžia tyli.

Praėjusį antradienį Rusijos okupuotame Kryme, aviacijos bazėje Novofiodorovkoje, iš kurios rusų lėktuvai skrenda bombarduoti Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių, nugriaudėjo keli galingi sprogimai. Okupantams buvo padaryta daug žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.