Danija investuos į karinį laivyną 5,4 mlrd. eurų, statysis laivus

Danija ketvirtadienį pranešė per ateinančius 20 metų investuosianti į savo jūrų pajėgas 40 mlrd. kronų (beveik 5,4 mlrd. eurų) ir atnaujinsianti karinį laivyną, kad atitiktų naujus saugumo standartus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Karinis laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karinis laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 8:03 PM

Ši Skandinavijos šalis ketina pati statytis karo laivus, sakė gynybos ministras Mortenas Bodskovas, pristatydamas partnerystės su pramonės įmonėmis programą.

„Susiduriame su rimta padėtimi Europoje. Europoje vyksta karas. Ką tik išgyvenome koronos pandemiją, ir abiem atvejais yra bendra tai, jog iškilo problemų mūsų tiekimo saugumui“, – žurnalistams sakė M. Bodskovas.

„Negalima leisti, ypač karo Europoje metu, kad Danijos gynybai iškiltų problemų dėl laivų ir kitokios technikos gamybos“, – pridūrė ministras.

„Štai kodėl dabar imamės veiksmų“ modernizuoti Danijos laivyną, aiškino M. Bodskovas.

Ministras neatskleidė, kiek laivų bus pastatyta per ateinančius du dešimtmečius, bet sakė, kad virtinė dabar naudojamų laivų jau baigia pasenti ir turi būti pakeisti.

„Tai didelė dalis mūsų laivyno“, – sakė M. Bodskovas ir pridūrė, kad kalbama apie patrulinius laivus, mažesnius laivus gelbėjimo operacijoms priekrantėje, inspektavimo laivus ir fregatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.