Nuversta Juodkalnijos vyriausybė

Penktadienį po Juodkalnijos parlamente inicijuoto balsavimo dėl nepasitikėjimo nuversta premjero Dritano Abazovičiaus vadovaujama vyriausybė.

Dėl nepasitikėjimo nuversta premjero Dritano Abazovičiaus vadovaujama vyriausybė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dėl nepasitikėjimo nuversta premjero Dritano Abazovičiaus vadovaujama vyriausybė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-20 09:17

Atitinkamo balsavimo reikalavo prezidento Milo Džukanovičiaus Demokratinė socialistų partija (DPS). Nepasitikėjimą vyriausybe išreiškė 50 parlamentarų iš 81. D. Abazovičius laikinai liks premjero poste, kol bus apsispręsta dėl jo įpėdinio.

Nedidelei liberalų partijai URA vadovaujantis D. Abazovičius neseniai supykdė prezidentą, kai pasirašė prieštaringai vertinamą susitarimą su Serbijos Ortodoksų Bažnyčia, kurios vadovybė nepripažįsta Juodkalnijos nepriklausomybės.

36-erių D. Abazovičius į valdžią atėjo vos prieš kelis mėnesius, nuvertus ankstesniąją vyriausybę. Jis vadovavo mažumos vyriausybei, kuri buvo priklausoma nuo DPS paramos.

Anot kritikų, D. Abazovičiaus susitarimas su Serbijos Ortodoksų Bažnyčia kenkia Juodkalnijos suverenumui. Daugelis šios šalies tikinčiųjų priklauso būtent šiai Bažnyčiai, kurios vadovybė įsikūrusi Serbijos sostinėje Belgrade.

Buvusi Jugoslavijos respublika Juodkalnija yra nepriklausoma nuo 2006 m. Ji nuo 2017-ųjų yra NATO narė ir nuo 2012 m. veda derybas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.