Albanijoje sulaikyti du rusai ir ukrainietis, mėginę patekti į karinę gamyklą

Du Albanijos kariai buvo sužeisti, kai bandė sulaikyti du rusus ir Ukrainos pilietį, mėginusius patekti į karinę gamyklą, šeštadienį vėlai vakare pranešė šalies gynybos ministerija.

Karo policija kartu su žvalgybos ir kovos su terorizmu tarnybomis skubiai išvyko į įvykio vietą tirti incidento.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karo policija kartu su žvalgybos ir kovos su terorizmu tarnybomis skubiai išvyko į įvykio vietą tirti incidento.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2022, 9:45 AM

Pranešama, kad vienas iš įtariamųjų užpuolė sargybinius, o kiti stengėsi nufotografuoti Gramšo gamyklą centrinėje Albanijoje, kurioje išmontuojami nebenaudojami ginklai, sakoma ministerijos pranešime.

„Bandydamas išvengti sulaikymo, vienas iš Rusijos piliečių, 24 metų M. Z., panaudojo nervus paralyžiuojančias dujas prieš du apsaugos darbuotojus“, – sakoma pranešime.

Kiti du įtariamieji – 33 metų Rusijos pilietis S. T. ir 25 metų Ukrainos pilietis F. A. – taip pat buvo sulaikyti netoli gamyklos. Du sužeisti albanų kariai, patyrę akių traumas, buvo nugabenti į Tiranos ligoninę.

Albanijos ministras pirmininkas Edis Rama sakė, kad šie trys asmenys „įtariami šnipinėjimu“.

Karo policija kartu su žvalgybos ir kovos su terorizmu tarnybomis skubiai išvyko į įvykio vietą tirti incidento.

Albanija yra NATO narė nuo 2009 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.