Ukraina atmeta A. Lukašenkos sveikinimą Nepriklausomybės dienos proga

Ukraina trečiadienį atmetė ir pavadino „cinišku“ autoritarinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos sveikinimą Nepriklausomybės dienos proga, praneša agentūra „Reuters“.

Ukraina atmeta A. Lukašenkos sveikinimą Nepriklausomybės dienos proga.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Ukraina atmeta A. Lukašenkos sveikinimą Nepriklausomybės dienos proga.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 6:07 PM

A. Lukašenka oficialiame pranešime palinkėjo ukrainiečiams „taikaus dangaus, tolerancijos, drąsos, stiprybės ir sėkmės atkuriant orų gyvenimą“. „Esu tikras, kad šiandieniniai nesutarimai nesugriaus jau kelis šimtmečius puoselėjamų nuoširdžių ir gerų abiejų tautų santykių“, – priduriama A. Lukašenkos pranešime.

Tačiau Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas savo „Twitter“ paskyroje griežtai sukritikavo šį Baltarusijos vadovo sveikinimą. „A. Lukašenka yra įsitikinęs, kad pasaulis nepastebi jo dalyvavimo vykdant nusikaltimus prieš Ukrainą, – parašė M. Podoliakas. – Būtent todėl jis ciniškai linki mums taikaus dangaus, tačiau tuo pat metu leidžia, kad ant mūsų kristų mirtį nešančios raketos.“

Baltarusija yra artima Rusijos sąjungininkė ir leidžia Maskvai naudotis savo teritorija vykdant Ukrainos puolimą. Liepą A. Lukašenka įvardijo savo šalį „vienintele pasaulio valstybe, palaikančia Rusiją kovoje su nacizmu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.