Albanijoje dėl įtariamo šnipinėjimo suimti du Rusijos ir vienas Ukrainos pilietis

Albanijos teismas trečiadienį nurodė suimti du Rusijos ir vieną Ukrainos pilietį, pareigūnams pradėjus tyrimą dėl įtariamo šnipinėjimo po minėtų asmenų bandymo patekti į vieną karinę gamyklą.

Albanija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Albanija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-25 08:58

Jie buvo sulaikyti šeštadienio vakarą, kai vienas iš jų bandė įsibrauti į buvusią ginklų gamyklą centriniame Gramšio mieste, kur dabar naikinami pasenusi ginkluotė.

Pasak policijos, vienas Rusijos pilietis peršoko tvorą, nufotografavo gamyklą ir užpuolė jį sustabdyti norėjusius karius, du iš jų apipurkšdamas pipirinėmis dujomis.

Kiti du įtariamieji – rusas ir ukrainietis – buvo sulaikyti automobilyje, stovėjusiame netoli gamyklos. Jame policija taip pat aptiko nešiojamųjų kompiuterių, dronų ir kitų fotoaparatų.

Dėl jų pradėtas tyrimas dėl „slaptos karinės ar kitokio pobūdžio informacijos rinkimo siekiant ją perduoti užsienio valstybei, o tai pažeidžia šalies nepriklausomybę“, sakė Elbasano teismo pirmininkė Pajtime Fetahu.

Tačiau teismas atmetė kitą, sunkesnį kaltinimą, kurį prašė pateikti prokuratūra. Jame įtariamieji buvo kaltinami dėl informacijos teikimo kitai šaliai.

Jeigu teismas pripažins įtariamuosius kaltais, už grotų jie gali praleisti iki 10 metų.

Įtariamiesiems teismo skirti advokatai žiniasklaidai sakė, kad jų klientai atmeta visus kaltinimus ir reikalauja juos paleisti.

Teismo posėdis vyko už uždarų durų. Kol kas lieka neaišku, kodėl įtariamieji domėjosi minėta įmone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.