Po Japonijos ekspremjero Sh. Abe nužudymo atsistatydina šalies policijos vadovas

Japonijos nacionalinės policijos vadovas ketvirtadienį informavo pasitrauksiantis iš pareigų, prisiimdamas atsakomybę už buvusio premjero Shinzo Abe nužudymą per rinkimų kampanijos renginį praeitą mėnesį.

Po Japonijos ekspremjero Shinzo Abe nužudymo atsistatydina šalies policijos vadovas Itaru Nakamura (dešinėje).<br>AFP/AP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Po Japonijos ekspremjero Shinzo Abe nužudymo atsistatydina šalies policijos vadovas Itaru Nakamura (dešinėje).<br>AFP/AP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 9:10 AM

Nacionalinės policijos agentūros vadas Itaru Nakamura šį pranešimą paskelbė jo tarnybai pateikus ataskaitą apie savo nesugebėjimą apsaugoti Sh. Abe, kuris liepos 8 dieną buvo nušautas iš savadarbio ginklo vakariniame Naros mieste.

Teisėsaugos ataskaitoje sakoma, kad buvo nustatyta Sh. Abe skirtos policijos apsaugos spragų, sudariusių galimybę užpuolikui šauti į buvusį premjerą iš už nugaros.

I. Nakamura neatskleidė, kada jis oficialiai atsistatydins.

Įtariamas šaulys Tetsuya Yamagami buvo sulaikytas įvykio vietoje. Šiuo metu atliekamas jo psichiatrinis vertinimas, kuris tęsis iki lapkričio pabaigos.

T. Yamagami policijai sakė užpuolęs Sh. Abe dėl buvusio lyderio ryšių su Suvienijimo Bažnyčia, kurios įtariamasis nekentė.

Sh. Abe šeima ketvirtadienį pagerbė velionį per privačią budistų ceremoniją, minėdama 49-ąją dieną po jo nužudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.