Belgijos prokurorai: į kavinės terasą įsirėžusio mikroautobuso vairuotojas nėra teroristas

Vairuotojui, kurio vairuojamas mikroautobusas penktadienį Briuselio centre įsirėžė į sausakimšą lauko kavinės terasą, nesunkiai sužeidęs šešis žmones, buvo pareikšti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti, bet „teroristinių“ motyvų, kaip nustatyta, jis neturėjo, šeštadienį pareiškė Belgijos prokurorai.

Belgijos prokurorai: į kavinės terasą įsirėžusio mikroautobuso vairuotojas nėra teroristas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Belgijos prokurorai: į kavinės terasą įsirėžusio mikroautobuso vairuotojas nėra teroristas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-27 22:34

Po incidento vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos. Vėliau įtariamasis buvo suimtas Antverpene šiaurinėje šalies dalyje.

„Teroristiniai motyvai buvo atmesti. Vakar suimtas įtariamasis buvo apklaustas dėl pasikėsinimo nužudyti ir jam buvo pareikšti atitinkami kaltinimai“, – pareiškė Briuselio prokuratūros atstovė.

Įtariamasis sulaikytas kardomajam kalinimui, pridūrė atstovė, nepateikusi išsamesnės informacijos.

Iškart po įvykio Belgijos terorizmo grėsmių analizės koordinavimo centras (OCAM) trumpam padidino grėsmės lygį sostinėje nuo „vidutinio“ iki „rimto“ – nuo antro iki trečio pagal keturių lygių skalę, tačiau po kelių valandų grėsmės lygis vėl buvo sumažintas iki vidutinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.