Brazilijos prezidento rinkimų debatuose surems ietis J. Bolsonaro ir L. I. Lula da Silva

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro sekmadienį ruošiasi dalyvauti debatuose su savo pagrindiniu varžovu artėjančiuose prezidento rinkimuose – populiariuoju kairuoliu Luizu Inacio Lula da Silva.

Luizas Inacio Lula da Silva ir Jiaras Bolsonaro.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Luizas Inacio Lula da Silva ir Jiaras Bolsonaro.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2022, 12:26 PM, atnaujinta Aug 28, 2022, 12:37 PM

„Pasimatysime rytoj „Band“ [transliuotojo „Rede Bandeirantes“ studijoje]“, – šeštadienį per „Twitter“ parašė L. I. Lula da Silva, 2003–2010 metais ėjęs valstybės vadovo pareigas.

Nors J. Bolsonaro oficialiai nepatvirtino savo dalyvavimo, jis taip pat turėtų pasirodyti debatuose, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaidos cituoti šaltiniai jo rinkimų štabe.

„Anksčiau maniau, kad neturėčiau eiti, bet dabar galvoju, kad turėčiau... Manau, kad mano strategija pasiteisins“, – penktadienį interviu radijui „Jovem Pan“ sakė kraštutinių dešiniųjų lyderis.

Šie debatai bus pirmieji prieš spalio 2 dieną vyksiančius rinkimus. Organizatoriai pakvietė dar keturis kandidatus, įskaitant buvusį finansų ministrą Ciro Gomesą ir senatorę Simone Tebet.

Apklausos rodo, kad įkaistant lenktynėms pirmauja L. I. Lula. Remiantis anksčiau šį mėnesį instituto „Datafolha“ paskelbtu tyrimu, už kairiųjų lyderį pasiruošę balsuoti 47 proc. rinkėjų, o už J. Bolsanaro – 32 proc. elektorato.

2018 metais pastarasis dalyvavo pirmuosiuose dvejuose prezidento rinkimų debatuose, bet vėliau buvo subadytas peiliu per kampanijos mitingą, o po operacijos į vėlesnius debatus nebegrįžo.

Nei L. I. Lula da Silva, nei kitas Brazilijos eksprezidentas Fernando Henrique Cardoso nedalyvavo debatuose prieš pirmąjį turą, kai siekė perrinkimo – atitinkamai 2006 ir 1998 metais.

Naujausių debatų išvakarėse tiek J. Bolsonaro, tiek L. I. Lula da Silva paskelbė agitacinės medžiagos, daugiausia susijusios su ekonomikos klausimais.

Kairuolis eksprezidentas daugiausiai dėmesio skyrė infliacijai ir bado grėsmei, iškilusiai 33 mln. brazilų.

Tuo metu J. Bolsonaro infliaciją aiškino pandemija, karu Ukrainoje ir sausra. Jis taip pat žadėjo tęsti socialinės apsaugos programą, pagal kurią kas mėnesį išmokama parama 20 mln. šeimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.