Anglijos kalėjime sumuštas ir subadytas 9-metės Lilijos nužudymu kaltinamas lietuvis D. Skebas

22 metų Deividas Skebas, kaltinamas devynmetės Lilijos Valutytės nužudymu Bostono mieste Rytų Anglijoje, buvo žiauriai sumuštas ir sužalotas kalėjime. Kaip skelbia dailymail.co.uk ir metro.co.uk, prieš D.Skebą kaliniai surengė išpuolį, po kurio jo gyvybę gelbėjo medikai.

Devynmetės Lilijos nužudymu įtariamas ir kaltinamas Deividas Skebas buvo žiauriai sužalotas kalėjime.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Devynmetės Lilijos nužudymu įtariamas ir kaltinamas Deividas Skebas buvo žiauriai sužalotas kalėjime.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-29 06:50, atnaujinta 2022-08-29 08:10

D.Skebas užpultas buvo praėjus lygiai mėnesiui po pasaulį sukrėtusio nusikaltimo – devynmetės Lilijos iš Lietuvos nužudymo jos sesers akivaizdoje.

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad D.Skebas buvo laikomas Veikfildo kalėjime ir tapo žiauraus užpuolimo auka. Šaltiniai, kuriuos cituoja „The Sun“ nurodė, kad lietuvis buvo sužalotas savadarbiu aštriu įrankiu – greičiausiai skustuvo ašmenimis, įtaisytais dantų šepetėlyje.

Nurodoma, kad kaliniai jau kurį laiką rengėsi šiam išpuoliui prieš jį ir sekmadienį pasitaikė proga – keli įbėgo į jo kamerą, dūrė D.Skebui, tada keli kaliniai jį dar sumušė. Jį radę sargybiniai skubiai iškvietė medikus ir lietuvis buvo nugabentas į ligoninę, kur praleido naktį.

Teigiama, kad D.Skebas nuo pat atvykimo buvo taikinys – ir išpuolis buvo tik laiko klausimas. Veikfilde bausmes atlieka daug itin sunkių nusikaltimų įvykdžiusių asmenų, bet devynmetės tautietės nužudymas sesers akivaizdoje, padarė jį gyvu taikiniu.

Jei kalėjimo priežiūrėtojai nebūtų jo suradę, teismo jis galėjo ir nebesulaukti.

Kitas teismo posėdis, kuriame turi dalyvauti D.Skebas, įvyks rugsėjo 19 d.

Lilija buvo nužudyta po motinos siuvimo reikmenų parduotuvės langais Bostone. Įtariama, kad jautrios, visų mylimos mergaitės gyvybės siūlą peiliu nutraukė žudikas iš Utenos krašto D.Skebas. Kraupaus ir protu nesuvokiamo nusikaltimo vykdytoją vietos policija Bostono Linkolnšyro grafystėje Rytų Anglijoje nustatė pasitelkusi aplinkinių gatvių kamerų vaizdo įrašus.

Jie parodė, kad D.Skebas su peiliu rankoje kurį laiką slampinėjo netoli tos vietos, kur prie motinos darbovietės žaidė Lilija. Įtariamasis bandė sprukti, bet buvo sulaikytas, Linkolno karūnos teisme jis tik patvirtino savo vardą ir pavardę

Kruvinojo vakaro detalės ir galimi žudiko motyvai apaugo gandais. Kol neprabilo pats D.Skebas, dėl tų motyvų galima tik spėlioti. Dar neaišku, ar tai buvo atsitiktinė žmogžudystė, ar žudikas ją planavo. Britų policija kol kas neskelbia toksikologinio tyrimo išvadų. Tad lieka neatsakyta, ar D.Skebas buvo vartojęs alkoholio bei narkotikų.

Dar viena versija, kodėl mažos mergaitės nužudymu kaltinamas D.Skebas galėjo griebtis peilio, – neva keršijo įdarbinimo agentūroje dirbusiai Lilijos motinai Linai. Bostone Jungtinėje Karalystėje D.Skebas skynė vaisius ir esą buvo nepatenkintas gaunamu atlygiu ar tuo, kad uždarbis vėluoja.

Tačiau, „Lietuvos ryto“ žiniomis, žudiko aukos motina D.Skebo iki tol nepažinojo ir nebuvo su juo susitikusi. Juolab kad ji dirbo kitoje įdarbinimo agentūroje nei ta, per kurią darbą gavo jaunuolis iš Utenos krašto.

Mergaitės nužudymu įtariamas D.Skebas augo nedideliame miestelyje prie Utenos. Ten iki šiol gyvena jo tėvai ir seneliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.