Rastas negyvas Ukrainos išdavikas, buvęs parlamento narys: nušautas namuose iš savo paties ginklo

Chersono srityje žuvo buvęs Ukrainos partijos „Sluga Narody“ (liet. „Tautos tarnas“) deputatas, kolaborantas Oleksijus Kovaliovas, kuris kilus karui pasirinko Rusijos pusę, praneša Chersono regiono policijos skyriaus viršininko patarėjas.

Oleksijus Kovaliovas.<br>„Twitter“ nuotr.
Oleksijus Kovaliovas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 4:44 PM, atnaujinta Aug 29, 2022, 5:53 PM

Kaip nurodo UNIAN, vyro kūnas su šautine žaizda galvoje rastas jo namuose Ukrainos Hola Pristanės mieste. 

Rugpjūčio 28-osios vakarą vienas pirmųjų apie O.Kovaliovo nužudymą pranešė Chersono srities administracijos pavaduotojas Serhijus Khlanas, pažymėjęs, kad informaciją reikia patikslinti.

„Gauta informacija, kad buvo nužudytas išdavikas, buvęs liaudies deputatas Oleksijus Kovaliovas. Duomenis reikia patikslinti, bet įdomu, kad apie savo „ministro“ mirtį pranešė ir propagandinė žiniasklaida, nors iš karto ją ištrynė“, – pažymėjo S.Khlanas.

Vėliau šią informaciją patvirtino ir žurnalistas Andrijus Tsaplienka. Jis patikslino, kad moteris su kuria jis gyveno, rasta be sąmonės su pjautine žaizda gerklėje, paguldyta į reanimaciją, bet vėliau mirė. 

„Prie jo namų daug okupacinio režimo „policininkų“, – vėlų sekmadienio vakarą situaciją pasakojo žurnalistas. A.Tsaplienka taip pat priminė, kad O.Kovaliovą jau buvo bandoma nužudyti.

Rusijos okupantai socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis matomas ligoninės palatoje. „Nebuvau įbaugintas, todėl ir toliau dirbsiu su žmonėmis savo apygardoje iki kadencijos pabaigos 2023 metais“, – tuomet kalbėjo O. Kovaliovas. 

Balandžio mėnesį Ukrainos valstybinis tyrimų biuras pradėjo baudžiamąją bylą O.Kovaliovui dėl išdavystės ir bendrininkavimo su valstybe agresore. Kolaborantas po plataus masto Rusijos invazijos persikėlė į laikinai okupuotą teritoriją Chersono srityje ir padėjo okupacinėms pajėgoms.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad liepos pradžioje O.Kovaliovas užėmė Rusijos okupacinės administracijos neteisėtai sukurtos „Chersono srities vyriausybės“ pirmininko pavaduotojo pareigas. Taip pat jo kontroliuojamos įmonės tiekė produkciją į Krymą bei iš Rusijos okupuoto pusiasalio į Chersono sritį importavo kurą ir tepalus.

Vėliau buvo nurodytas O.Kovaliovo sulaikymas be alternatyvos užstatui, jis įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą.

Liepos 16 d. Ukrainos teismas areštavo O.Kovaliovo turtą. Visų pirma buvo areštuotos akcijos, taip pat jo banko sąskaitos. Bendra įmonių vertė yra daugiau nei 4,7 mln. UAH.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.