Kinijoje spalio 16-ąją prasidės Komunistų partijos suvažiavimas: dalyvaus apie 2 300 partijos delegatų

Kinijos komunistų partija spalio 16 dieną Pekine pradės savo XX-ąjį suvažiavimą, antradienį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV, remdamasis pareiškimais per partijos politinio biuro, šalies pagrindinės sprendimų priėmimo institucijos, posėdį.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (centre) ir jo premjeras Li Keqiangas (dešinėje) susitinka su pavyzdingų valstybės tarnautojų atstovais per nacionalinio apdovanojimo ceremoniją Didžiojoje liaudies salėje Pekine.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (centre) ir jo premjeras Li Keqiangas (dešinėje) susitinka su pavyzdingų valstybės tarnautojų atstovais per nacionalinio apdovanojimo ceremoniją Didžiojoje liaudies salėje Pekine.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 3:25 PM

Per svarbų politinį renginį, organizuojamą kas penkerius metus, Xi Jinpingas tikriausiai bus paskirtas trečiajai kadencijai prezidento poste, taip pat bus pristatyta nauja Kinijos aukščiausios vadovybės sudėtis.

Suvažiavimas bus „nepaprastai svarbi konferencija, surengta lemiamu momentu, kai visa partija ir visų etninių grupių žmonės pradeda naują modernios socialistinės šalies kūrimo kelią“, sakoma transliuotojo CCTV pranešime apie pirmadienį vykusį 25 narių politinio biuro posėdį.

CCTV teigė, kad pasirengimo suvažiavimui darbai vyksta sklandžiai.

Pekine vyksiančiame renginyje dalyvaus apie 2 300 Komunistų partijos delegatų iš visos šalies.

Per jį bus renkami apie 200 partijos Centro komiteto narių. Pastarasis savo ruožtu išrinks 25 politinio biuro ir septynis politinio biuro nuolatinio komiteto narius.

Balsavimas dažniausiai tėra formalumas: politinio biuro ir jo nuolatinio komiteto sudėtis greičiausiai bus nuspręsta iš anksto.

Xi Jinpingas susiduria su rimtomis politinėmis kliūtimis, įskaitant silpnėjančią šalies ekonomiką, prastėjančius santykius su Jungtinėmis Valstijomis dėl Taivano ir griežtą „nulinio COVIDo“ politiką, pagilinusią Kinijos izoliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.