O. Arestovičius: rugpjūčio 29-ąją prasidėjo Rusijos kariuomenės ir visuomenės katastrofa

Rugpjūčio 29 d. prasidėjo Rusijos kariuomenės ir Rusijos visuomenės katastrofa, pareiškė prezidento biuro patarėjas Oleksijus Arestovičius pokalbio laidos su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu metu.

Oleksijus Arestovičius.<br>Stop kadras.
Oleksijus Arestovičius.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 9:57 AM, atnaujinta Oct 26, 2022, 3:17 PM

Pasak jo, Ukrainos karinėje strategijoje atsižvelgiama ir į psichologinį moralinį poveikį okupantams.

„Kareiviai sužino, kad paramos negaus, nes perėja sunaikinta. Jie taip pat sužino, kad negalės pasitraukti. Ir kiekvieną dieną, kiekvieną valandą mes didinsime jų beviltiškumo jausmą. Tai plano dalis“, – paaiškino jis.

O.Arestovičius įsitikinęs, kad tokiomis sąlygomis rusų kareivis susimąstys, ką jis daro šiame kare, bet neras atsakymo.

Prezidento patarėjas kalbėdamas su Marku Feiginu pabrėžė, kad Rusija patirs didžiausią pralaimėjimą kare.

„Tai bus katastrofa Rusijos kariuomenei ir jos visuomenei. Ji prasidėjo rugpjūčio 29 d., perėjus į aktyvų etapą. Šįkart mes įvykdėme lūžį. Tai ilgas kelias į mirtį. Pilietinę, moralinę, psichologinę ir politinę. Vladimirai Vladimirovičiau (Putinai), ar jums ten niežti? Tai jūsų pabaiga“, – pasakė O.Arestovičius.

Ukrainos kariuomenės pareigūnai paskelbė, kad rugpjūčio 29 d. Ukrainos pajėgos pradėjo kontrpuolimo operaciją Chersono srityje po to, kai kelias savaites smarkiai pažeidinėjo Rusijos antžemines ryšio linijas.

Vėliau gynybos pajėgų pietų Ukrainoje jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk nurodė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo puolimą daugelyje pietų krypčių.

JAV karo studijų institutas (ISW) rugpjūčio 29-osios dienos analizėje nurodė, kad daugelis Rusijos karinių tinklaraščių autorių vis dėlto pranešė apie įvairius ukrainiečių išpuolius palei visą fronto liniją, o informacinė erdvė tikriausiai kurį laiką bus paini dėl panikos tarp Rusijos šaltinių. Rusijos leidiniai taip pat miglotai užsiminė apie civilių gyventojų evakuaciją iš Chersono srities, tačiau vėliau pažymėjo, kad okupacinė valdžia Chersono srityje ragina gyventojus ieškoti prieglobsčio, o ne bėgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.