Saudo Arabijoje konfiskuota 47 mln. amfetamino tablečių

Saudo Arabijos pareigūnai sužlugdė bandymą į šalį nelegaliai įvežti 47 mln. amfetamino tablečių, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, pavadindamos tai didžiausia narkotikų kontrabandos operacija karalystėje.

Saudo Arabijoje konfiskuota 47 mln. amfetamino tablečių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Saudo Arabijoje konfiskuota 47 mln. amfetamino tablečių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 10:50 PM

Per reidą, surengtą po to, kai miltų siuntoje paslėptos tabletės pasiekė krovinių terminalą sostinėje Rijade ir buvo nugabentos į sandėlį, buvo suimti šeši sirai ir du pakistaniečiai, pranešė Saudo Arabijos spaudos agentūra.

Saudo Arabijos generalinio narkotikų kontrolės direktorato atstovas spaudai sakė, kad tai buvo „didžiausia tokio pobūdžio operacija, kai į Saudo Arabijos Karalystę kontrabanda buvo įvežtas toks kiekis narkotikų per vieną operaciją“, pranešė agentūra.

Pranešime nenurodoma, ar tabletės buvo kaptagonas – Artimuosiuose Rytuose populiarus amfetamino tipo stimuliantas, – taip pat nenurodoma, iš kur šios tabletės atkeliavo.

Kaptagono tabletės yra gaminamos daugiausia Sirijoje ir kontrabanda gabenamos į daug vartotojų turinčias rinkas Persijos įlankos šalyse.

Artimuosiuose Rytuose 2021 metais prekyba kaptagonu išaugo eksponentiškai ir viršijo 5 mlrd. JAV dolerių. Šios tendencijos kelia vis didesnį pavojų sveikatai ir saugumui regione, teigiama balandžio mėnesį instituto „New Lines“ paskelbtoje ataskaitoje.

Saudo Arabija yra didžiausia kaptagono rinka. Praėjusiais metais karalystės muitinė konfiskavo 119 mln. šio preparato tablečių.

Antradienį Saudo Arabijos ambasadorius Beirute Waleedas Bukhari žurnalistams sakė, kad karalystėje per pastaruosius aštuonerius metus konfiskuota daugiau kaip 700 mln. narkotikų tablečių, kurios per Libaną pateko į jos teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.