JK: Rusijos naujausiose karinėse pratybose dalyvauja gerokai mažiau karių, nei skelbta oficialiai

Pasak Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos, Rusijos naujausiose karinėse pratybose dalyvauja gerokai mažiau karių, nei Maskva skelbė oficialiai, praneša televizijos kanalas „Sky News“.

Rusijos naujausiose karinėse pratybose dalyvauja gerokai mažiau karių, nei Maskva skelbė oficialiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos naujausiose karinėse pratybose dalyvauja gerokai mažiau karių, nei Maskva skelbė oficialiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 12:10 PM

Rusijoje ketvirtadienį prasidėjo karinės pratybosVostok 2022“. „Rusija viešai skelbė, kad jose dalyvaus 50 tūkst. karių, tačiau esama tik nedidelės tikimybės, kad jose aktyviai dalyvaus daugiau kaip 15 tūkst. karinio personalo narių. Tai atitinka maždaug 20 proc. pajėgų, dalyvavusių paskutinėse „Vostok“ pratybose 2018 m.“, – savo kasdienėje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė ministerija.

Ministerijos teigimu, Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje rezultatai rodo, kad tokiomis pratybomis Maskvai nebepavyksta palaikyti savo kariuomenės pajėgumų vykdyti sudėtingas didelio masto operacijas. Ministerija apibūdino naujausias Rusijos karines pratybas kaip „kruopščiai surežisuotas“, o jų tikslas yra „padaryti įspūdį Rusijos lyderiams ir tarptautinei auditorijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.