Dešimtys tūkstančių žmonių Prahoje protestavo prieš vyriausybę

Apie 70 000 žmonių, policijos duomenimis, šeštadienį Vaclovo aikštėje Prahoje protestavo prieš Čekijos vyriausybės politiką. Žmones į demonstraciją, kurios moto buvo „Pirmiausiai – Čekijos Respublika“, sukvietė kelios vyriausybę kritiškai vertinančios organizacijos, piliečių iniciatyvos ir iš dalies parlamente neatstovaujamos opozicinės partijos, pranešė naujienų agentūra ČTK.

Apie 70 000 žmonių, policijos duomenimis, šeštadienį Vaclovo aikštėje Prahoje protestavo prieš Čekijos vyriausybės politiką.<br>AP/Scanpix nuotr.
Apie 70 000 žmonių, policijos duomenimis, šeštadienį Vaclovo aikštėje Prahoje protestavo prieš Čekijos vyriausybės politiką.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 9:04 AM

Protestuotojai mojo Čekijos vėliavomis ir laikė rankose plakatus, kuriuose kritikavo aukštas energijos kainas ir reikalavo vyriausybės atsistatydinimo. Be to, jie reikalavo, kad ES nutrauktų savo sankcijų Rusijai politiką, nes tai kenkia Čekijos ekonomikai ir gyventojams.

Ministras pirmininkas Petras Fiala apkaltino demonstracijos organizatorius „prorusiška orientacija“, kuri daro žalą Čekijos interesams. ČTK citavo jį: „Akivaizdu, kad rusiška propaganda ir dezinformacijos kampanija vis pasireiškia mūsų šalyje ir kažkas jai pasiduoda“.

Šiuo metu ES pirmininkaujanti Čekija yra priėmusi 400 000 karo pabėgėlių iš Ukrainos. Be to, šalis perdavė Ukrainai reikšmingą kiekį karinių prekių ir suteikė humanitarinę paramą.

Likus dienai iki protesto, P. Fialos vyriausybė atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo parlamente, kurį inicijavo buvusio premjero Andrejaus Babišo populistinė partija ANO ir viena kraštutinių dešiniųjų partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.