Ministerija: Vokietija iki 2023 m. balandžio vidurio palieka rezerve dvi atomines elektrines

Vokietija pirmadienį pareiškė, kad pasibaigus metams parengtyje paliks dvi atomines elektrines, jos nebus uždarytos iki metų pabaigos, kaip planuota. Tai – didelis politikos pasikeitimas, kurį paskatino dujų tiekimą nutraukusi Rusija, dėl to Europai gresia energetikos krizė.

Atominė elektrinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atominė elektrinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 8:24 PM

Po naujo tinklo testavimo dvi iš trijų likusių atominių elektrinių „prireikus bus prieinamos iki 2023 m. balandžio vidurio“, savo kalboje sakė ekonomikos ministras Robertas Habeckas, iš dalies atidėdamas buvusios kanclerės Angelos Merkel planuotą branduolinės energijos atsisakymą.

Dvi elektrinės – „Isar II“ Bavarijoje ir „Neckarwestheim“ pietvakarinėje Badeno ir Viurtembergo žemėje – bus laikomos rezerve, jei jų prireiktų šią žiemą stabilizuoti elektros tinklą Pietų Vokietijoje, sakė jis.

Šios trys jėgainės turėjo būti visam laikui uždarytos iki šių metų pabaigos, vadovaujantis „Energiewende“ arba „Energijos perėjimo“ politika, kurios ėmėsi Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo pirmtakė A. Merkel. Tačiau vis daugiau politikų pasisako už jų eksploatavimo pratęsimą. Jie tvirtina, kad tai būtų alternatyva, jei šią žiemą pritrūktų gamtinių dujų.

Rusija beveik visiškai nutraukė dujų tiekimą Vokietijai, o tai, pasak Vokietijos pareigūnų, yra būdas nubausti Berlyną už jo paramą Ukrainai ir dalyvavimą taikant sankcijas Maskvai už jos invaziją į kaimyninę Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.