JAV smerkia Iraną dėl „precedento neturinčios“ kibernetinės atakos prieš Albaniją

Baltieji rūmai trečiadienį pasmerkė Irano galimai surengtą „precedento neturinčią“ kibernetinę ataką prieš JAV sąjungininkę Albaniją, taip pat perspėjo, kad Teherano lauks neigiamos pasekmės.

Policijos pareigūnai stovi prie Irano Islamo Respublikos ambasados Tiranoje, Albanijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Policijos pareigūnai stovi prie Irano Islamo Respublikos ambasados Tiranoje, Albanijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-07 15:41

„Jungtinės Valstijos griežtai smerkia Irano surengtą kibernetinę ataką prieš mūsų NATO sąjungininkę Albaniją“, – sakoma Nacionalinės saugumo tarybos atstovės Adrienne Watson pareiškime.

„Jungtinės Valstijos imsis tolesnių veiksmų, kad Iranas būtų patrauktas atsakomybėn už veiksmus, keliančius grėsmę JAV sąjungininkės saugumui ir sukuriančius nerimą keliantį precedentą kibernetinėje erdvėje“, – priduriama pareiškime.

Albanų ministras pirmininkas Edi Rama anksčiau trečiadienį paskelbė, kad Albanija nutraukia diplomatinius ryšius su Teheranu, apkaltinęs Iraną šią vasarą surengus didžiulę kibernetinę ataką prieš šalį.

Premjero teigimu, Iranas liepos 15-ąją surengė kibernetinę ataką prieš Albanijos institucijas, siekdamas „paralyžiuoti viešąsias paslaugas ir įsilaužti į vyriausybės sistemų duomenis bei elektroninius ryšius“.

„Minėta ataka nepasiekė savo tikslo. Žalą galima laikyti minimalia, palyginus ją su agresoriaus uždaviniais. Visos sistemos jau vėl visiškai veikia, o negrįžtamo duomenų ištrynimo neužfiksuota“, – pridūrė E. Rama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.