Karalienės Elizabeth II gydytojai sunerimę dėl jos sveikatos, pas ją į Škotiją vyksta artimieji

Karalienės Elizabeth II gydytojai nerimauja dėl jos sveikatos ir rekomendavo, kad ji „būtų toliau prižiūrima medikų“, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.

​Karalienės Elizabeth II gydytojai „nerimauja“ dėl jos sveikatos ir rekomendavo, kad ji „liktų medikų priežiūroje“, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Karalienės Elizabeth II gydytojai „nerimauja“ dėl jos sveikatos ir rekomendavo, kad ji „liktų medikų priežiūroje“, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 3:00 PM, atnaujinta Sep 8, 2022, 4:39 PM

96 metų monarchę nuo praėjusių metų spalio kamuoja sveikatos problemos, dėl kurių jai sunku vaikščioti ir stovėti.

„Šį rytą dar kartą įvertinę karalienės sveikatos būklę jos gydytojai yra sunerimę dėl Jos Didenybės sveikatos ir rekomenduoja, kad ji būtų toliau prižiūrima medikų“, – sakoma Bakingamo rūmų pareiškime.

„Karalienė ir toliau patogiai laiką leidžia Balmorale“, savo valdose Škotijos aukštikalnėse, pridūrė rūmai.

Rūmų pareiškimas apie karalienės sveikatą yra labai neįprastas.

„Rūmai neskelbia pranešimų apie karalienės sveikatą, nebent tai būtų labai svarbu“, – britų transliuotojui BBC sakė karališkosios šeimos reikalų komentatorius ir rašytojas Robertas Hardmanas.

Pranešama, kad su karaliene Škotijoje ketvirtadienį yra arba pas ją vyksta jos artimieji: 73-ejų sūnus princas Charlesas, 72-ejų princesė Anna, 62-ejų princas Andrew, 58-erių princas Edwardas ir vaikaitis princas Williamas.

Princas Harry ir jo žmona Meghan irgi vyks į Škotiją pas karalienę, ketvirtadienį pranešė poros atstovas spaudai.

Šiuo metu su trumpu vizitu Europoje viešinti pora ketvirtadienio vakarą turėjo dalyvauti apdovanojimų ceremonijoje Londone, tačiau pakeitė savo planus ir atvyksta pasimatyti su karaliene, pranešė Britanijos naujienų agentūra „Press Association“.

„Visa šalis labai susirūpinusi“

Pastarasis pranešimas apie karalienės sveikatą buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai karalienė atšaukė savo Slaptosios tarybos posėdį, ir jai buvo liepta pailsėti.

Antradienį savo vasaros rezidencijoje Škotijoje, Balmoralo rūmuose, ji priėmė premjero Boriso Johnsono atsistatydinimą ir susitiko su Liz Truss, kurios paprašė suformuoti naują vyriausybę.

Naujoji Jungtinės Karalystės premjerė savo ruožtu socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad visa šalis susirūpinusi dėl karalienės sveikatos.

„Visa šalis labai susirūpinusi dėl šiandien per pietus iš Bakingamo rūmų mus pasiekusių naujienų“, – pasirodžius karališkųjų rūmų pareiškimui tviteryje parašė L. Truss.

„Mano mintys – ir visos Jungtinės Karalystės žmonių mintys – šiuo metu yra su Jos Didenybe karaliene ir jos šeima“, – pridūrė ji.

Šiais metais Elizabeth II paminėjo 70-ąsias valdymo metines. Pastaraisiais mėnesiais ji vis dažniau perduodavo pareigas savo įpėdiniui princui Charlesui ir kitiems karališkosios šeimos nariams.

Karalienė prisipažino, kad šių metų pradžioje persirgusi COVID-19 liga jautėsi „išsekusi“. Tais retais atvejais, kai pasirodydavo viešumoje, ji vaikščiojo pasiramsčiuodama lazdele.

Po Londone vykusią gėlių parodą „Chelsea Flower Show“ Elizabeth II važinėjo sėdėdama golfo automobilyje. 

Birželio pradžioje ji dukart pasirodė viešumoje per keturias dienas trukusias jos karūnavimo 70-mečio paminėjimo iškilmes.

Tačiau net ir tada ji buvo priversta praleisti pamaldas, skirtas jos valdymo jubiliejui, ir popmuzikos žvaigždžių koncertą prie Bakingamo rūmų.

Vis tik karalienė pasirodė balkone kartu su savo tiesioginiais įpėdiniais – princu Charlesu, jo sūnumi Williamu ir anūku George'u (Džordžu).

Į Balmoralo dvarą monarchė išvyko po pranešimų, kad jos privačioje valdoje prie laiptų buvo įrengtas keltuvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.