Baltuosiuose rūmuose atidengti buvusio prezidento B. Obamos ir jo žmonos portretai

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ir jo žmona Michellė trečiadienį Baltuosiuose rūmuose atidengė savo portretus. Ta proga juos priėmė šalies vadovas Joe Bidenas. Portretai kabės greta kitų buvusių JAV pirmųjų porų portretų.

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ir jo žmona Michellė trečiadienį Baltuosiuose rūmuose atidengė savo portretus.<br>Picture alliance/Consolidated News Photos/Scanpix nuotr.
Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ir jo žmona Michellė trečiadienį Baltuosiuose rūmuose atidengė savo portretus.<br>Picture alliance/Consolidated News Photos/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 10:16 AM

B. Obamos portretą tapė amerikiečių menininkas Robertas McCurdy‘is. Jis pavaizduotas vilkintis tamsų kostiumą, rankas įsikišęs į kelnių kišenes. Menininkė Sharon Sprung portretavo M. Obamą. Ji vilki šviesiai mėlyną suknelę ir sėdi ant sofos.

Paveikslų atidengimo ceremonija JAV prezidentams tradiciškai suteikia galimybę pagerbti savo pirmtakus. B. Obamos įpėdinis Donaldas Trumpas šią tradiciją sulaužė, o jo įpėdinis J. Bidenas vėl atnaujino.

Anot žiniasklaidos, D. Trumpas į kitą patalpą perkėlė ir B. Obamos pirmtakų George‘o W. Busho bei Billo Clintono portretus. Tik į Baltuosius rūmus įsikrausčius J. Bidenui, paveikslai grįžo į pradinę savo vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.