Kanadoje po žmogžudysčių virtinės baigta įtariamųjų paieška, abu užpuolikai mirė

Kelias dienas trukusi antro įtariamojo, siejamo su žmogžudysčių virtine indėnų bendruomenėje Kanados vakaruose, paieška trečiadienį baigėsi; 32 metų bėglys buvo sulaikytas, bet netrukus mirė, pranešė policija.

Damienas Sandersonas ir Mylesas Sandersonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Damienas Sandersonas ir Mylesas Sandersonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 8:29 AM

Federalinės policijos komisaro pavaduotoja Rhonda Blackmore spaudos konferencijoje paskelbė, kad Mylesui Sandersonui netrukus po arešto Saskačevano provincijoje nutiko „medicininė nelaimė“ ir kad jis buvo nuvežtas į ligoninę, kur konstatuota jo mirtis.

Daugiau detalių apie įvykio aplinkybes komisaro pavaduotoja nepateikė. Anksčiau vienas pareigūnas sakė, kad įtariamasis mirė dėl sau pačiam padarytų sužeidimų.

Prieš tai policija paskelbė, kad M. Sandersonas maždaug 15 val. 30 min. vietos laiku buvo „surastas ir sulaikytas“ ir kad „pavojaus visuomenės saugumui, susijusio su šiuo tyrimu, nebėra“.

Naujienų agentūros AFP reporteris įvykio vietoje netoli Rosterno matė kelis policijos automobilius, apsupusius baltą pikapą automagistralės šalikelėje.

Valanda prieš įtariamojo areštą policija buvo paskelbusi įspėjimą dėl peiliu ginkluoto vyro pavogtame baltame „Chevy Avalanche“, siejamo su mažiausiai 10 žmonių nužudymu sekmadienį atokioje Jameso Smitho kri indėnų bendruomenėje ir netoliese esančiame Veldono mieste.

Rh. Blackmore sakė, kad policija, pagalbos telefonu gavusi pranešimą apie automobilio vagystę, pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį pikapą ir „nustūmė jį nuo kelio į šalimais esantį griovį“.

„Policija [įtariamąjį] areštavo, – sakė ji. – Transporto priemonėje buvo peilis.“

Taip dramatiškai baigėsi keturias dienas trijose provincijose vykdyta įtariamųjų – M. Sandersono ir jo brolio Damieno – paieška.

Pirmadienį 31 metų Damieno „kūnas rastas lauke, žole tankiai apaugusioje teritorijoje“ minėtoje kri bendruomenėje, anksčiau pranešė policija.

Pasak pareigūnų, jį tikriausiai nužudė brolis.

M. Sandersonas, remiantis lygtinio paleidimo dokumentais, buvo teistas 59 kartus. Jis buvo paleistas nebaigęs atlikti ketverių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmės dėl kaltinimų tokiais nusikaltimais, kaip ginkluotas užpuolimas ir apiplėšimas.

Pasak Kanados viešojo saugumo ministro Marco Mendicino, bus įvertintas vietos pareigūnų sprendimas lygtinai paleisti M. Sandersoną.

Sekmadienį brolių įvykdytų išpuolių motyvai vis dar neaiškūs. Pasak Rh. Blackmore, abiem broliams žuvus motyvai gali niekada ir nepaaiškėti.

Koroneris jau paskelbė nužudytų žmonių – šešių vyrų ir keturių moterų nuo 23 iki 78 metų amžiaus – vardus.

Devynios aukos priklausė kri bendruomenei. Taip pat nužudytas našlys, su savo suaugusiu vaikaičiu gyvenęs Veldone.

Per išpuolius taip pat buvo sužeista 17 suaugusiųjų ir vienas paauglys, pranešė policija.

10 sužeistųjų tebegydomi ligoninėje; dviejų iš jų būklė kritinė.

Policija mano, jog kai kurios aukos buvo įtariamųjų taikiniai, o kitos buvo užpultos atsitiktinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.