Paramos aktas: Taivane vėl lankosi JAV Kongreso delegacija

Demonstruodama amerikiečių paramą Taivanui, Taipėjuje vėl lankosi JAV Atstovų Rūmų delegacija. Susitikime su Taivano prezidente Tsai Ing-wen kongresmenų delegacijos vadovė Stephanie Murphy ketvirtadienį sakė, kad ši kelionė yra „tvirto kaip uola Kongreso įsipareigojimo Taivanui simbolis“.

Demonstruodama amerikiečių paramą Taivanui, Taipėjuje vėl lankosi JAV Atstovų Rūmų delegacija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Demonstruodama amerikiečių paramą Taivanui, Taipėjuje vėl lankosi JAV Atstovų Rūmų delegacija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 8:39 AM

Vizitas vyksta išaugus įtampai su Kinija dėl demokratinės salos. Turėdama omenyje Kinijos grėsmę, prezidentė Tsai Ing-wen susitikime sakė: „Taivanas nepasiduos spaudimui ir prievartai. Mes ginsime savo demokratines institucijas ir savo gyvenimo būdą“.

Pastarąją krizę sukėlė Kinijos nepasitenkinimas JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitu Taivane rugpjūčio pradžioje. N. Pelosi, kuri yra trečia pagal rangą JAV pareigūnė, buvo aukščiausia JAV politikė, atvykusi į Taivaną per ketvirtį amžiaus. Naujoji delegacija nuo tada yra šeštoji JAV Kongreso atstovų ir gubernatorių delegacija.

Pekinas laiko Taivaną savo dalimi ir atmeta oficialius kitų šalių kontaktus su Taipėjumi. Taivanas tuo tarpu laiko save nepriklausomu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.