O. Arestovičius apie Rusijos vadovybės isteriją: V. Putinas klūpės ant kelių ir šauks

​Laidoje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu, Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius apibūdino numanomą Rusijos saugumo tarybos, kurią Vladimiras Putinas skubiai sušaukė, scenarijų. Anot jo, kai „kruvinajam diktatoriui“ bus pranešta apie visas okupantų nesėkmes fronte, jis „klūpės ant kelių ir šauks“.

Oleksijus Arestovičius.<br>Stopkadras.
Oleksijus Arestovičius.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2022, 4:44 PM

Pasak O.Arestovičius, sušaukęs ministrų tarybą, V. Putinas paklaus, ką gali padaryti Rusijos kariuomenė, o šie jam greičiausiai atsakys – kariai turi atsitraukti ir pasukti į skirtingas puses.

„Vadovybė praneš diktatoriui apie pralaimėjimus, nesėkmes ir pasakys jam, kad teks atsisveikinti netgi su grupuote Chersono srityje. Rimtos Rusijos kariuomenės problemos labai nuliūdins V. Putiną. Kariškiai sakys, kad jie turi trauktis, nes netrukus nebegalės paprasčiausiai gintis, niekas net nebekalba apie puolimą“, – pažymėjo O.Arestovičius.

Ukrainos prezidento patarėjas teigė, kad Rusijos vadovybė supranta, kad karių perdislokavimas jiems nepadės. Ukrainos kariuomenė vis tiek smogs okupantams, kai tik šie perdislokuos savo pajėgas.

„Jis [V.Putinas] klūpės ant kelių ir šauks: „Kaip jūs leidote, kad tai įvyktų“. Kaltins kariuomenę, reikalaus, kad FSB viską sutvarkytų, taip pat, kad būtų pakelta strateginė aviacija, perkelti kariai iš vieno krašto į kitą“, – nurodė jis.

Laidoje O. Arestovičius išdėstė, kad tai V.Putinas privedė prie tokios Rusijos pajėgų „nelaimės“. Jis taip pat mano, kad Kremliaus vadovas skubiai ieškos kaltininkų.

„Generolai supranta, kad dabar jie yra už tai atsakingi. Ir jie supranta, kad būtent jis [V.Putinas] į tai pastūmėjo kariuomenę savo įsakymais. Šauksmai, susidorojimas, griebimasis už krūtinės, ir daugiau nėra ką daryti, – Ukrainos prezidento patarėjas apibūdino rusų vadų isteriją.

Kaip pažymėjo jis, Rusijos kariuomenė turi suprasti, kad arba jie ir toliau žus ukrainiečių žemėje, arba turi panaudoti ginklus ir pradėti pilietinį karą, kad nugriautų V.Putiną – diktatoriaus nužudymas rusams būtų „baltas bilietas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.