Per Talibano mokymus sudužo sraigtasparnis „Black Hawk“, žuvo 3 žmonės

Po chaotiško JAV pasitraukimo iš Afganistano Talibanui atitekęs amerikiečių „Black Hawk“ sraigtasparnis savaitgalį sudužo per mokymus, žuvo du pilotai ir vienas įgulos narys, pranešė Gynybos ministerija.

Talibanas<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Talibanas<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 9:26 AM

Incidentas įvyko šeštadienį šalies gynybos universiteto miestelyje sostinėje Kabule. „Black Hawk“ sudužo dėl „techninės problemos per mokymus“, pranešė ministerija ir pridūrė, kad dar penki įgulos nariai buvo sužeisti.

Praėjusiais metais išvykdama iš šalies JAV kariuomenė paliko milijardų dolerių vertės orlaivių, transporto priemonių, ginklų ir kitos technikos – kariškių teigimu, dauguma jos buvo neveikianti.

Prieš Talibanui visiškai perimant valdžią Afganistane kai kuriuos sraigtasparnius buvusios Afganistano vyriausybės pajėgos išskraidino į Vidurinės Azijos šalis. Talibanui pavyko suremontuoti kai kuriuos orlaivius, įskaitant sraigtasparnius, manoma, kad jais dabar skraido buvusių vyriausybės pajėgų pilotai.

Režimas demonstravo daugybę įrangos per karinį paradą rugpjūčio 31 d., minint pirmąsias Talibano sugrįžimo į valdžią metines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.