Dar viena paslaptinga mirtis Rusijoje – už borto iškrito energetikos sektoriaus aukšto rango vadovas

Savaitgalį, kaip skelbiama, iškritęs iš laivo mirė Rusijos energetikos sektoriaus aukšto rango vadovas – tai naujausias Rusijos valdžios atstovas, žuvęs paslaptingomis aplinkybėmis.

Ivanas Pečiorinas.<br>„Twitter“ nuotr.
Ivanas Pečiorinas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-13 14:43, atnaujinta 2022-09-13 16:22

Tolimųjų Rytų ir Arkties plėtros korporacijos (ERDC) vykdomasis direktorius 39 metų Ivanas Pečiorinas šeštadienį laive plaukė prie Rusų salos krantų Japonijos jūroje ir iškrito už borto.

Jo kūnas po ilgai trukusių paieškų iš vandens buvo ištrauktas pirmadienį.

Vos prieš kelias dienas I.Pečiorinas dalyvavo Rytų ekonomikos forume, kurį Vladivostoke surengė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Ivano mirtis yra nepataisoma netektis draugams ir kolegoms, didelė netektis korporacijai“, – sakoma ERDC pareiškime, paskelbtame interneto svetainėje.

I.Pečiorinas mirė praėjus aštuoniems mėnesiams po to, kai jo buvęs viršininkas Igoris Nosovas, eidamas 44-uosius metus, mirė nuo insulto.

Nuo metų pradžios įvyko daugybė su Kremliumi susijusių aukščiausio rango verslininkų mirčių – ir kiekviena iš jų buvo kvalifikuojama kaip savižudybė arba nelaimingas atsitikimas, praneša „Daily Mail“.

Rugsėjo 1 d. Rusijos naftos bendrovės „Lukoil“ viceprezidentas 67 metų Ravilis Maganovas mirė, kaip įtariama, iškritęs per langą toje pačioje Maskvos ligoninėje, į kurią V.Putinas vėliau atvyko atiduoti paskutinės pagarbos buvusiam Sovietų Sąjungos vadovui Michailui Gorbačiovui.

Parengta pagal „New York Post“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.