Dar vienas apverktinas A. Lukašenkos šou televizijoje: kapojo malkas „mirtinai šąlantiems“ europiečiams

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka trečiadienį pasirodė valstybinėje televizijoje kapojantis malkas ir tikinantis žiūrovus, kad jis neleis Europai šią žiemą „mirtinai sušalti“.

 A.Lukašenka.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Lukašenka.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Lukašenka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 9:46 PM

Sarkastiškas reportažas buvo transliuotas tuo metu, kai Europos lyderiai atkakliai ieško alternatyvių energijos šaltinių, nes Rusija gerokai apribojo išteklių tiekimą, surengusi invaziją į Ukrainą.

Linksmai nusiteikęs baltarusių autokratas vilkėjo sportinį kostiumą ir pašiltintą liemenę. Rankoje jis laikė didelį kirvį, kuriuo kapojo malkas prie didelės trinkų krūvos.

„Neleisime Europai mirtinai sušalti, – šmaikštavo ištikimas Kremliaus sąjungininkas A. Lukašenka. – Padėsime jiems ir galbūt kada nors jie padės mums.“

Vakarai Baltarusijai yra paskelbę virtinę sankcijų – ir dėl Minsko režimo paramos Maskvos karinei invazijai į Ukrainą, ir dėl 2020 metais naudoto smurto prieš žmones, dalyvavusius protestuose prieš rinkimų klastojimą.

„Europa šiomis dienomis negali būti išranki... Svarbiausia, kad jiems būtų šilta“, – reportaže sakė A. Lukašenka, dažnai vadinamas paskutiniuoju Europos diktatoriumi.

Ekscentriškasis lyderis neretai stebina keistokais pasirodymais žiniasklaidoje – pavyzdžiui, renka derlių kartu su jaunomis moterimis, ar žaidžia ledo ritulį.

2020 metais per istorinius protestus prieš A. Lukašenkos valdymą buvo parodyta, kaip jis sėdi sraigtasparnyje, sukančiame ratus virš protestuotojų. Tuomet jis laikė rankose Kalašnikovo automatą ir vadino demonstrantus „žiurkėmis“.

Su Ukraina ir Rusija besiribojančios Baltarusijos režimas palaiko Kremliaus vadinamąją „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje. Be to, karo pradžioje Minskas leido daliai Maskvos pajėgų iš Baltarusijos teritorijos įsiveržti į kaimyninę šalį.

Nuo rusiškų iškastinio kuro itin priklausoma Europa šiuo metu stengiasi atsikratyti šios ne vieną dešimtmetį besiformavusios priklausomybės.

Prasidėjus skausmingam perėjimo prie alternatyvių išteklių procesui, žemyne smarkiai pakilo energijos kainos, o Europos vyriausybės ėmė raginti savo piliečius ir verslą taupyti energiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.