Dėl Naujojoje Zelandijoje rastų vaikų palaikų Pietų Korėjoje areštuota moteris

Pietų Korėjos policija ketvirtadienį pranešė areštavusi moterį, kaltinamą savo dviejų vaikų, kurių palaikai buvo rasti lagaminuose Naujojoje Zelandijoje, nužudymu.

Nužudytų vaikų palaikai rasti praėjusį mėnesį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nužudytų vaikų palaikai rasti praėjusį mėnesį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-15 12:43

Nužudytų vaikų palaikai rasti praėjusį mėnesį.

42 metų moteris, kuri, kaip pranešama, yra Pietų Korėjoje gimusi Naujosios Zelandijos pilietė, areštuota pietrytiniame Ulsano mieste. Ji bus pervežta į sostinę Seulą, kur vyks jos ekstradicijos procedūra.

„Policija įtariamąją areštavo ketvirtadienį, viename bute Ulsane, po... gautų pranešimų apie jos buvimo vietą ir saugumo kamerų nufilmuotų vaizdų“, – sakoma Pietų Korėjos Nacionalinės policijos agentūros pranešime.

„Įtariamąją Naujosios Zelandijos policija kaltina maždaug 2018-aisiais Oklando rajone nužudžius du savo vaikus, kuriems tuo metu buvo septyneri ir dešimt metų, – nurodoma pranešime. – Nustatyta, kad ji po nusikaltimo atvyko į Pietų Korėją ir nuo to laiko slapstėsi.“

Nei Pietų Korėjos, nei Naujosios Zelandijos pareigūnai moters vardo neskelbia.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizduose matyti iš policijos nuovados Ulsane neuniformuotų pareigūnų vedama moteris, dengianti galvą rudu paltu.

Moters, kuri vilkėjo suplėšytus džinsus ir avėjo sandalus, žurnalistai paklausė, ar ji prisipažins dėl žmogžudysčių.

„Aš to nepadariau“, – kelis kartus pakartojo moteris, vedama ir sodinama į policijos automobilį.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad įtariamoji yra Pietų Korėjoje gimusi Naujosios Zelandijos pilietė ir kad ji šiais metais apsigyveno vieno pažįstamo bute Ulsane. Prieš tai ji gyvenusi Seule.

„Policija planuoja pervežti moterį į Seulo centrinio rajono prokuratūrą, Seulo aukštesniajam teismui rengiantis svarstyti ekstradiciją“, – nurodė „Yonhap“.

Šiurpus radinys

Dviejų vaikų palaikai buvo rasti rugpjūtį, vienai šeimai paliktų daiktų aukcione netoli Oklando nusipirkus priekabą mantos, įskaitant tuos lagaminus.

Naujosios Zelandijos policija yra sakiusi, kad lavonai ten gulėjo kelerius metus ir kad tai komplikuoja tyrimą.

Pareigūnai ne kartą pabrėžė, kad palaikus radusi šeima nėra susijusi su žmogžudystėmis ir kad jai teikiama parama po patirtos psichologinės traumos.

Detektyvas inspektorius Tofilau Fa'amanuia Va'aelua Oklande ketvirtadienį sakė, kad tyrimas „labai sunkus“.

„Žmogus užsienyje per tokį trumpą laiką sulaikytas tik dėl Korėjos pareigūnų pagalbos ir mūsų Naujosios Zelandijos policijos Interpolo darbuotojų koordinavimo“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.