V. Putinas: Rusijos ir Irano santykiai „vystosi teigiamai“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, ketvirtadienį regioninio viršūnių susitikimo kuluaruose susitikęs su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi, gyrė stiprėjančius ryšius su Teheranu.

​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, ketvirtadienį regioninio viršūnių susitikimo kuluaruose susitikęs su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi, gyrė stiprėjančius ryšius su Teheranu.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, ketvirtadienį regioninio viršūnių susitikimo kuluaruose susitikęs su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi, gyrė stiprėjančius ryšius su Teheranu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 1:40 PM

„Dvišaliu lygmeniu bendradarbiavimas vystosi teigiamai“, – sakė V. Putinas.

Maskva tikisi pasinaudoti Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimu Uzbekistane, kad parodytų, jog nepaisant karo Ukrainoje nėra tarptautiniu mastu izoliuota.

„Darome viską, kad Iranas taptų visateise SCO nare“, – pridūrė V. Putinas, turėdamas omenyje Teherano prašymą tapti visateise nare grupėje, vienijančioje Kiniją, Rusiją, Indiją, Pakistaną ir keturias buvusias sovietines Vidurinės Azijos šalis.

Iranas, viena iš keturių valstybių, SCO turinčių stebėtojos statusą, 2008 m. pateikė paraišką dėl visateisės narystės, tačiau šiuos siekius lėtina Jungtinių Tautų ir JAV sankcijos, taikomos Iranui dėl jo branduolinės programos. Kelios SCO narės nenori priimti šalies, kuriai taikomos tarptautinės sankcijos – dabar tokioje pačioje padėtyje atsidūrusi ir Rusija.

V. Putino teigimu, darbas dėl naujos svarbios Rusijos ir Irano strateginių ryšių sutarties beveik baigtas, kitą savaitę Maskva pasiųs į Iraną Rusijos verslo delegaciją komerciniams ryšiams plėtoti.

E. Raisi V. Putinui: bendradarbiavimas „stipresnes“ padaro šalis, kurioms JAV taiko sankcijas

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi ketvirtadienį pareiškė Rusijos kolegai Vladimirui Putinui, kad šalių, kurioms JAV taiko sankcijas, bendradarbiavimas padarys jas „stipresnes“.

„Santykiai tarp šalių, kurioms taikomos JAV sankcijos, tokių kaip Iranas, Rusija ar kitos šalys, gali padėti joms įveikti daugybę problemų ir jas sustiprinti“, – sakė E. Raisi per susitikimą su V. Putinu Uzbekistane.

„Amerikiečiai mano, kad įvedę sankcijas kokiai nors šaliai ją sustabdys – jų suvokimas klaidingas“, – kalbėjo E. Raisi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.