Charlesas III po apsilankymo Velse dalyvaus „princų budynėse“ prie karalienės karsto

Charlesas III penktadienį vyksta į Velsą, paskutinę iš keturių Jungtinės Karalystės provincijų, lankomų tapus karaliumi, o šalis tuo metu rengiasi jo motinos, karalienės Elizabeth II valstybinėms laidotuvėms.

​Charlesas III penktadienį vyksta į Velsą, paskutinę iš keturių Jungtinės Karalystės provincijų, lankomų tapus karaliumi, o šalis tuo metu rengiasi jo motinos, karalienės Elizabeth II valstybinėms laidotuvėms.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Charlesas III penktadienį vyksta į Velsą, paskutinę iš keturių Jungtinės Karalystės provincijų, lankomų tapus karaliumi, o šalis tuo metu rengiasi jo motinos, karalienės Elizabeth II valstybinėms laidotuvėms.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 9:19 AM

Žmonių, norinčių praeiti pro karalienės karstą Vestminsterio salėje ir taip atsisveikinti su velione monarche, eilės nusidriekia iki 6,4 kilometro. Penktadienį vakare šeimos budynes prie karsto surengs Charlesas III, jo sesuo princesė Anne ir broliai princai Andrew bei Edwardas.

Vadinamosios princų budynės, kuriose visi keturi karališkieji asmenys bus su paradinėmis karinėmis uniformomis, prasidės 18 val. 30 min. Grinvičo (21 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir truks 15 minučių.

Britų pareigūnai ketvirtadienį pažadėjo „deramą pagerbimą“ karalienei, mirusiai praėjusios savaitės ketvirtadienį po rekordinių 70 valdymo metų. Monarchei buvo 96-eri.

Charlesas III, ilgiausiai per visą istoriją Velso princo titulą turėjęs žmogus, penktadienį ryte turi sraigtasparniu nuskristi į šios provincijos centrą Kardifą.

Karaliaus atstovas sakė, kad Charlesas III „visą gyvenimą buvo įsipareigojęs“ Velso žmonėms ir apsilankymo metu surengs privačią audienciją provincijos pirmajam ministrui Markui Drakefordui.

Nepaisydamas netekties, karalius „sunkiai dirba“ ir vadovauja „šeimos, valstybės ir Sandraugos gedului dėl karalienės Elizabeth II“, pridūrė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.