Bučos žudikai sulaukė atpildo: bėgdama iš Charkovo brigada buvo sunaikinta Pabėgę okupantai neblaivūs klaidžioja Belgorodo gatvėmis

Rusijos nuostoliai Ukrainoje – vis didesni. Ukrainos generalinio štabo duomenimis, kai kurie rusų daliniai, atsitraukdami iš Charkovo srities, neteko „daugiau kaip 50 proc. savo karių ir daugiau kaip 200 vienetų technikos“.

 Rusų kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rusų kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2022, 2:38 PM, atnaujinta Sep 18, 2022, 3:27 PM

Rusijos 64-osios atskirosios motorizuotosios šaulių brigados 90 proc. karių žuvo arba buvo sužeisti, arba atsisakė dalyvauti karo veiksmuose, nurodė Generalinis štabas.

Pranešama, kad būtent šios brigados kariškiai kankino ir žudė kovo mėnesį okupuotos Bučos gyventojus.

Pabėgę okupantai neblaivūs klaidžioja Belgorodo gatvėmis

Rusijos mieste Belgorode, esančiame netoli sienos su Ukraina, pilna V.Putino kareivių, kurie pabėgo nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomojo puolimo, praneša „The Guardian“ žurnalistas Andrew Rothas.

„Belgorode, pietų Rusijoje, vos už mylių nuo sienos su Ukraina, tapo nebeįmanoma ignoruoti karo. Oro gynyba virš galvos kyla kelis kartus per dieną. Pasienyje Rusijos ir Ukrainos kariškiai vieni kitus mato plika akimi“ – rašo žurnalistas.

Žurnalistas praneša apie Rusijos kariškius, „klaidžiojančius Belgorodo gatvėmis“.

„Rusų kareiviai iš Osetijos vakarais klaidžioja nepažįstamomis gatvėmis pro Atsimainymo katedrą. Jie netvirtai stovi ant kojų, atrodo, girti ar pavargę ir jie ieško kur pavalgyti“, – pasakojo A.Rothas.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad vadovybė daro spaudimą Rusijos šauktiniams pasirašyti sutartį. Dalis šauktinių dalyvauja Belgorodo srities apsaugoje.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?