J. Bidenas patvirtino, kad Afganistanas paleido kalintą amerikiečių inžinierių

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį patvirtino, kad Afganistanas paleido dvejus metus ir septynis mėnesius kalintą amerikiečių inžinierių.

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2022, 5:33 PM

„Šiandien pasiekėme, kad Markas Frerichsas būtų paleistas, ir jis netrukus grįš namo“, – pareiškime sakė J. Bidenas ir pridūrė, kad dėl paleidimo „reikėjo priimti sunkius sprendimus“.

Talibanas anksčiau pirmadienį pranešė Jungtinėms Valstijoms perdavęs M. Frerichsą mainais į vieno svarbaus talibų sąjungininko paleidimą.

Afganistano užsienio reikalų ministras Amiras Khanas Muttaqi sakė, kad 2020 metais pagrobtas amerikietis M.Frerichsas buvo iškeistas į Basharą Noorzai – kovotojų vadą, 17 metų kalintą Jungtinėse Valstijose už heroino kontrabandą.

Ministras nurodė, kad apsikeitimas įvyko „po ilgų derybų“ ir pridūrė, jog amerikietis buvo perduotas Vašingtono delegacijai.

M. Frerichsas buvo pagrobtas, kai dirbo Afganistane prie civilinių objektų statybos projektų, pranešė JAV Valstybės departamentas.

Talibano vyriausybės atstovas Zabihullah Mujahidas pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad B. Noorzai nėjo jokių oficialių pareigų talibų administracijoje, bet „teikė reikšmingą paramą, įskaitant ginklus“ griežtosios linijos islamistų judėjimui, užgimusiam praėjusio amžiaus pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.