Su V. Putinu apie karą Ukrainoje „plačiai diskutavęs“ R. T. Erdoganas: jis nori kuo greičiau tai užbaigti Teigė, kad Rusija turi grąžinti visas okupuotas žemes

Pasaulio lyderiai pradėjo rinktis Niujorke į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją. Tarp lyderių, kuriems tenka spręsti daugybę pasaulinės svarbos klausimų, yra Turkijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas. Jis turi didelę įtaką tiek Rytuose, tiek Vakaruose – nuo Ukrainos iki Rusijos ir NATO.

R.T.Erdoganas ir V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.T.Erdoganas ir V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 10:52 AM

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas dienraščiui „PBS Newshour“ teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pasirengęs kalbėtis su Ukraina po to, kai Kijevo kontrpuolimas išstūmė Rusijos karius iš Charkovo srities.

„Jis (Vladimiras Putinas) iš tikrųjų man nurodė, kad nori kuo greičiau tai užbaigti. Toks man susidarė įspūdis, nes tai, kaip dabar viskas vyksta, yra gana problemiška“, – sakė R. T. Erdoganas.

Pasak R. T. Erdogano, Rusija turi grąžinti visas okupuotas žemes, įskaitant Krymą.

„Jei Ukrainoje bus įtvirtinta taika, žinoma, grąžinti žemę, kuri buvo užimta, taps tikrai svarbu. To ir tikimasi“, – pridūrė jis. „Jokia invazija negali būti pateisinama“, – sakė R. T. Erdoganas.

R. T. Erdoganas taip pat sakė, kad „paprašė (V. Putino) grąžinti Krymą jo teisėtiems savininkams“.

„Uzbekistane susitikau su prezidentu V.Putinu, ir mes su juo labai plačiai diskutavome. Ir jis iš tikrųjų man rodo, kad nori kuo greičiau tai užbaigti. Toks man susidarė įspūdis, nes dabar viskas vyksta gana problemiška.

200 įkaitų bus iškeisti šalims susitarus. Manau, kad bus žengtas svarbus žingsnis į priekį“, – kalbėjo turkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.