Po Kremliaus paskelbtos dalinės mobilizacijos rusai masiškai perka vienos krypties skrydžių bilietus

Po to, kai Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas trečiadienį įsakė nedelsiant pašaukti 300 tūkst. kariuomenės rezervistų paremti karą Ukrainoje, Rusijos piliečiai suskubo masiškai pirkti skrydžių į vieną pusę bilietus. Pranešama, kad bilietai į Turkiją ir Armėniją, į kurias rusai gali vykti be vizų, jau išpirkti.

Rusijos oro linijos.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos oro linijos.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-21 13:20, atnaujinta 2022-09-21 17:41

V.Putino rytinis pranešimas sukėlė nuogąstavimų, kad kai kuriems tinkamo kariauti amžiaus vyrams nebus leista išvykti iš Rusijos.

Šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu tikino, kad į kariuomenę bus šaukiami tik tie, kurie turi karinės patirties ir sakė, kad studentai bei tie, kurie tarnavo tik kaip šauktiniai, nebus šaukiami.

Nepaisant to, „Google Trends“ duomenys parodė, kad pastebimai padaugėjo skrydžių paieškų populiariausioje Rusijos interneto svetainėje lėktuvų bilietams įsigyti „Aviasales“.

Remiantis „Aviasales“ duomenimis, trečiadienį buvo išparduoti tiesioginiai skrydžiai iš Maskvos į Stambulą Turkijoje ir Jerevaną Armėnijoje, į kurias rusai gali atvykti be vizų.

Leidinys „Sky News“ taip pat pranešė, kad po šiandienos V.Putino pranešimo Rusijoje ženkliai išaugo skrydžių bilietų kainos.

Naujienų agentūra „Reuters“ informavo, kad kai kurie skrydžių su persėdimais bilietai, įskaitant skrydžius iš Maskvos į Gruzijos sostinę Tbilisį, taip pat buvo išparduoti, o pigiausi skrydžiai iš Rusijos sostinės į Dubajų kainavo daugiau nei 300 tūkst. rublių (5 019 eurų) – maždaug penkis kartus daugiau nei vidutinis mėnesinis darbo užmokestis šalyje.

Tuo tarpu Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto pirmininkas Andrejus Kartapolovas, pareiškė, kad Rusijos piliečiams, kuriems taikoma mobilizacija, nerekomenduojama vykti į užsienį, taip pat judėti šalies viduje, praneša Rusijos kanalas „Dozhd“.

„Jūs [asmenys, kuriems taikoma mobilizacija] galite vykti į komandiruotę į Krasnodarą ar Omską, tačiau nepatarčiau vykti į Turkijos kurortus, ilsėtis Krymo ir Krasnodaro krašto kurortuose“, – kalbėjo jis.

A.Kartapolovas pridūrė, kad prieš gaudami šaukimą Rusijos piliečiai gali judėti po šalį, tačiau „geriau to nedaryti“.

Anksčiau buvo pranešta, kad vyrams, kurie yra karinėje įskaitoje, draudžiama judėti ir išvykti iš gyvenamosios vietos be leidimo. Tai nurodyta Rusijos įstatyme „Dėl mobilizacinio rengimo ir mobilizacijos Rusijos Federacijoje“.

Priminsime, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu trečiadienį pareiškė, kad Rusija karui su Ukraina mobilizuos 300 tūkst. kariuomenės rezervistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.