Policija nerimauja, kad 2022 m. Švedijoje gali būti pasiektas gaujų nusikalstamumo rekordas

Nesiliaujantis gaujų nusikalstamumas Švedijoje šiais metais gali nulemti liūdną rekordą šiai Skandinavijos šaliai, Europos Sąjungos narei – iki šiol per šaudynes 2022 m. šalyje žuvo 47 žmonės, policija baiminasi, kad tai dar ne pabaiga.

Švedijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Švedijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 1:58 PM

Regis, tai – šių metų rekordas, interviu naujienų agentūrai TT sakė Švedijos nacionalinės policijos vadovas Andersas Thornbergas.

Jei taip ir toliau tęsis, tai reikš, kad iki metų pabaigos per tokius incidentus gali būti žuvę daugiau nei 60 žmonių. Tokią padėtį lemia tai, kad gatvėse cirkuliuoja vis daugiau šaunamųjų ginklų, o jauni pažeidėjai juos naudoja žudydami, sakė A. Thornbergas.

Jau kelerius metus Švedija susiduria su vis didesne nusikalstamų grupuočių problema, dėl to nuolat vyksta susišaudymai ir sprogdinimai.

Kartais nukenčia net pašaliniai asmenys. Antradienio vakarą Pietų Švedijos Astorpo ir Helsingborgo miestų daugiabučiuose vėl nugriaudėjo du galingi sprogdinimai. Po sprogimo Astorpe vienas sunkiai sužeistas vyras buvo gydomas ligoninėje.

Gaujų nusikalstamumo problema dominavo ir per rinkimų kampaniją prieš rugsėjo 11 d. Švedijoje įvykusius visuotinius rinkimus, per kuriuos konservatorių ir dešiniųjų keturių partijų blokas laimėjo nedidelę daugumą parlamente. Dėmesys nusikalstamumui ypač pravertė dešiniųjų populistų Švedijos demokratų partijai, laimėjusiai rekordinį 20,5 proc. balsų rezultatą ir pirmą kartą tapusiai antra stipriausia jėga Švedijos parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.