Keliaujantiems į Taivaną nuo spalio nebereikės karantinuotis

Taivanas kitą mėnesį vėl visiškai atvers savo sienas ir panaikins privalomo COVID-19 karantino reikalavimą atvykstantiems asmenims, ketvirtadienį pranešė šalies vyriausybė.

 Taivanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Taivanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 4:43 PM

Koronaviruso pandemijos laikotarpiu sala buvo uždariusi savo sienas ir taikė griežtas karantino taisykles, todėl užsikrėtusiųjų skaičius buvo nedidelis.

Balandžio mėnesį vyriausybė ėmė atsisakyti nulinės COVID-19 tolerancijos strategijos ir laikyti pandemiją endemija. Tokie pokyčiai prasidėjo didžiajai daliai gyventojų pasiskiepijus.

Nuo spalio 13 dienos valdžios institucijos panaikins karantino reikalavimą ir prašys atvykstančiųjų septynias dienas savarankiškai stebėti savo sveikatą, ketvirtadienį premjero Su Tseng-chango žodžius citavo vyriausybės atstovas Lo Ping-chengas.

Šiuo metu lankytojams privalomas trijų dienų karantinas viešbutyje ir keturių dienų sveikatos savistaba, kurios metu jie turi vengti perpildytų vietų.

Bevizis režimas lankytojams iš tam tikrų šalių bus atnaujintas rugsėjo 29 dieną, o draudimas turistinėms grupėms bus panaikintas spalį, pridūrė Lo Ping-chengas.

Naujosios priemonės leis „visuomenei visiškai grįžti prie įprasto gyvenimo, Taivanui atverti duris ir vėl priimti turistus, o visoms pramonės šakoms tapti aktyvesnėmis ir labiau klestinčiomis“, sakė jis.

Tačiau kai kurie turizmo industrijos ekspertai teigė, kad Taivanui vis dar bus sunku konkuruoti dėl lankytojų su kitomis regiono kelionių kryptimis dėl sveikatos savistabos taisyklių.

„Visas pasaulis, išskyrus Kiniją ir Taivaną, jau atsivėrė, o Taivanas tai daro per lėtai ir per vėlai“, – sakė Robertas Kao, Tainano technologijos universiteto turizmo vadybos ir operacijų ekspertas.

Septynias dienas trunkančią sveikatos savistabą be karantino jis pavadino „beprasmiška“ ir pridūrė, kad „turistai rinksis tokias šalis kaip Japonija ar Pietų Korėja, kuriose tokių apribojimų nėra“.

Šiais metais Taivane buvo užfiksuota beveik 6 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, nors, remiantis oficialiais duomenimis, daugiau kaip 99 proc. užsikrėtusiųjų simptomai buvo lengvi arba jų nebuvo, o mirtingumas siekė 0,16 proc.

Žemyninės dalies reikalų taryba – Taivano Kinijos reikalų ministerija – ketvirtadienį taip pat paskelbė, kad Kinijos, Honkongo ir Makao gyventojai nuo rugsėjo 29 dienos gali teikti prašymus įvažiuoti aplankyti giminaičių, dalyvauti laidotuvėse ar tvarkyti paveldėjimo reikalus.

Į Taivaną taip pat galės vykti Kinijos oro linijų ir laivybos bendrovių įgulų nariai ir technikai.

Taivanas yra įvedęs griežtesnius imigracijos apribojimus gyventojams iš Kinijos ir abiejų jai priklausančių teritorijų. Tai atspindi užsitęsusią politinę įtampą su Pekinu.

Taivanas yra nepriklausomai valdomas nuo pilietinio karo pabaigos 1949 metais. Ši sala turi savo demokratiškai renkamą vyriausybę ir stiprią kariuomenę.

Kinija laiko Taivaną savo teritorija, kurios kontrolę Pekinas ketina kada nors susigrąžinti, prireikus – jėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.