„Pričiupo“ D. Peskovo sūnų: ėmė aiškinti, kad į Rusijos armiją neis, pirštu dūrė į savo pavardę

Trečiadienį Rusijos „YouTube“ kanalo „Populiarioji politika“ vedėjai paskambino Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo 32 metų sūnui.

„YouTube“ kanalo „Populiarioji politika“ vedėjas Dmitrijus Nizovcevas tiesioginiame eteryje paskambino Nikolajui Peskovui.<br>Stop kadras.
„YouTube“ kanalo „Populiarioji politika“ vedėjas Dmitrijus Nizovcevas tiesioginiame eteryje paskambino Nikolajui Peskovui.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 8:18 AM, atnaujinta Sep 23, 2022, 10:20 AM

Pokštininkai, apsimetę verbavimo pareigūnais, Nikolajui Peskovui pasakė, kad jis pašauktas į kariuomenę ir kitą dieną turi atvykti į medicininę apžiūrą.

„Aišku, kad ne!“ – pasakė juokdariams jaunesnysis N.Peskovas, sakoma vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo nepriklausoma Rusijos naujienų svetainė „The Insider“. „Turite suprasti, kad man nedera ten būti. Turiu tai išspręsti kitu lygmeniu“.

„Jei turėsiu ginti savo tėvynę, aš pasistengsiu, jokių problemų, bet jūs turite suprasti mano padėties politines pasekmes ir niuansus“, – pridūrė jis.

Šis raginimas nuskambėjo po to, kai V. Putinas paskelbė apie dalinę karinę mobilizaciją, kuri yra jo vykdomos invazijos į Ukrainą kito etapo dalis. Rusijos pareigūnai teigė, kad tai reiškia, jog 300 000 žmonių bus nedelsiant pašaukti į kariuomenę.

Jo pranešimas sukėlė paniką tarp rusų, kai kurie bandė bėgti iš šalies, o kiti išėjo į gatves protestuoti.

Dmytrijus Peskovas asmeniškai sureagavo į pokštą ir trečiadienį Rusijos naujienų svetainei „Podyom“ sakė, kad pokalbis buvo ištrauktas iš konteksto ir kad jo sūnus priims „vienintelį teisingą sprendimą“.

Vyresnysis D. Peskovas pastaruosius du dešimtmečius buvo oficialus V. Putino atstovas spaudai. Praėjus mažiau nei mėnesiui po to, kai Rusija vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą, JAV jo žmonai ir vaikams taikė sankcijas, kaltindamos juos gyvenant „prabangų gyvenimo būdą, nesuderinamą su D. Peskovo valstybės tarnautojo atlyginimu“.

Jo sūnui, kuris užaugo Jungtinėje Karalystėje ir čia įgijo išsilavinimą, kovo mėn. britų vyriausybė taip pat pritaikė sankcijas ir nuo to laiko jam uždrausta vykti į šalį, pranešė „The Telegraph“.

Grįžęs į Rusiją po studijų Jungtinėje Karalystėje, D. Peskovas 2010–2012 m. tarnavo Rusijos kariuomenėje, pranešė naujienų svetainė „Kommersant“. Vėliau jis dirbo Rusijos televizijos kanale RT, pranešė „The Telegraph“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.