Iš rusų nelaisvės išlaisvintas britas: prie mūsų paleidimo prisidėjo R. Abramovičius

Vienas iš penkių britų, kuriuos iš nelaisvės paleido Rusijos remiamos pajėgos, sakė, kad buvęs futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius pasitiko juos prieš išskrendant iš Rusijos.

 R.Abramovičius, J.Hardingas.<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Abramovičius, J.Hardingas.<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R.Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Hardingas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Hardingas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-09-23 08:07

Duodamas interviu laikraščiui „The Sun“ Johnas Hardingas sakė, kad R. Abramovičius prisistatė Shaunui Pinneriui, o R. Hardingas kalbėjosi su R. Abramovičiaus padėjėja, kuri sakė, kad rusas atliko „svarbų vaidmenį“ juos išlaisvinant.

R. Hardingas kartu su Sh. Pinneriu, Aidenu Aslinu, Dylanu Healy ir Andrew Hillu trečiadienį buvo paleistas į laisvę ir ankstyvą ketvirtadienio rytą nusileido Jungtinėje Karalystėje.

Kovo 2 dieną, jau po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, R. Abramovičius paskelbė, kad parduos „Chelsea“. Kovo 10 dieną JK vyriausybė 55-erių metų R. Abramovičiui įvedė sankcijas, o Dauningo gatvė teigė įrodžiusi jo ryšius su Vladimiru Putinu.

„Shaunas ilgai šnekėjosi su juo apie futbolą, o aš kalbėjausi su jo padėjėja, – „The Sun“ sakė R. Hardingas. – Ji sakė, kad Romanas suvaidino svarbų vaidmenį mus susigrąžinant. Neįtikėtina, kai pagalvoji, kad jis su tuo susijęs – o aš, pažvelgęs į jį, net nebūčiau galėjęs pasakyti, kas jis toks“.

„Jį labai gerbia ukrainiečiai, o dabar ir mes – jis dėl mūsų padarė labai daug ir mes be galo jam dėkingi. Jis kietas vyrukas, tikrai puikus vaikinas. Jis legenda – mes jį be galo mylime ir esu labai dėkingas už jo pastangas“, – pasakojo jis.

Sh. Pinnerio šeima sakė, kad jis yra „geros nuotaikos“ ir „nekantriai laukia kepsnio ir taurės raudonojo vyno“ po jo paleidimo.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos teismas liepos mėnesį nuteisė Sh. Pinnerį ir A. Asliną mirties bausme. Jie abu daug metų gyveno Ukrainoje ir tarnavo jos reguliariosiose pajėgose, kai prasidėjo plataus masto karas.

Manoma, kad R. Hardingas, Sh. Pinneris ir A. Aslinas tarnavo Gruzinų legione – proukrainietiškame savanorių dalinyje, vadovaujamame Mamukos Mamulašvilio.

„Visi tie vaikinai padarė viską, ką galėjo, kad apgintų demokratiją ir laisvę, – sakė M. Mamulašvilis naujienų agentūrai PA. – Jie maždaug tuo pačiu metu tarnavo Gruzinų legione... ir buvo puikūs vaikinai. Mums buvo labai svarbu išlaisvinti tuos vaikinus iš nelaisvės, nes aš pats esu buvęs nelaisvėje ir žinau, kas tai yra“.

JK ministrė pirmininkė Liz Truss, būdama Niujorke, JT Generalinėje Asamblėjoje, tviteryje parašė: „Labai geros naujienos, kad britų piliečiai, kuriuos Rusijos statytiniai laikė rytų Ukrainoje, yra saugiai grąžinti, ir baigėsi kelis mėnesius trukusi nežinomybė ir kančios jiems ir jų šeimoms“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.