V. Putinui vykdant dalinę mobilizaciją, žmonės iš Rusijos plūsta į kaimynines šalis

Kremliui vykdant dalinę mobilizaciją karui Ukrainoje paremti, į kaimyninį buvusį sovietinį Kazachstaną plūsta žmonės iš Rusijos, penktadienį pranešė šios šalies pasienio pajėgos.

Kremliui vykdant dalinę mobilizaciją karui Ukrainoje paremti, į kaimyninį buvusį sovietinį Kazachstaną plūsta žmonės iš Rusijos.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Kremliui vykdant dalinę mobilizaciją karui Ukrainoje paremti, į kaimyninį buvusį sovietinį Kazachstaną plūsta žmonės iš Rusijos.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 2:52 PM, atnaujinta Sep 23, 2022, 3:08 PM

Vykdoma „ypatinga padėties kontrolė“, sakoma pranešime. Anksčiau Pietų Kaukazo šalys Armėnija ir Sakartvelas taip pat pranešė apie masiškai atvykstančius Rusijos piliečius.

Visi skrydžiai užsakyti daugeliui dienų į priekį, daug rusų bėga automobiliais. Šios kryptys ypač populiarios, nes atvykti į šias šalis rusams nereikia vizų. Be to, daugelis jų gyventojų moka rusų kalbą.

Daug rusų bėga vengdami būti pašaukti į karą Ukrainoje. Rusijos lyderis Vladimiras Putinas nori mobilizuoti 300 tūkst. rezervistų. Tai sukėlė paniką daugelyje rusų šeimų.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija apeliavo į savo piliečių žmogiškumą ir ragino juos laikytis moralės principų, didėjant gyvenimo išlaidoms ir spaudimui šalies nekilnojamojo turto rinkai.

„Tikime, kad mūsų piliečiai bus išmintingi ir liks ištikimi svetingumo tradicijoms“, – sakoma ministerijos pareiškime ir priduriama, kad šalies infrastruktūra ir paslaugų sektorius yra pajėgūs susidoroti su migracijos iššūkiais.

Pranešama ir apie ženkliai padidėjusius į Suomiją atvykstančių rusų srautus.

Suomijos pasienio agentūra atnaujino duomenų lentelę, kurioje pateikiamas iš Rusijos atvykstančių žmonių skaičius per kelias dienas nuo tada, kai V.Putinas paskelbė dalinės mobilizacijos planą.

Joje skelbiama, kad ketvirtadienį eismas prie rytinės Suomijos sienos toliau augo. Per sausumos sieną į Suomiją atvyko 6 470 rusų. Nelegalių sienos kirtimų – 0.

Agentūra taip pat stengėsi nuraminti Suomijos gyventojus, sakydama, kad pasienyje atliekami kruopštūs patikrinimai, o pasieniečiai tikrina pasus, vizas, bagažą, grynuosius pinigus ir automobilius.

„Kruopščiai tikriname kiekvieną atvykstantįjį. Kaip visada išliekame budrūs“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.