Nauji pranešimai apie Kremliaus vadovo sveikatą: sutrikusi V. Putino atmintis kelia naują grėsmę visam pasauliui

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo prarasti atmintį – jis pamiršta daug svarbių dalykų, o ši problema kelia grėsmę visam pasauliui, nes žmogus, kuriam sutrinka atmintis, praranda valdymo svertus, teigia buvęs Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Valstijose (2015–2019 m.) ir žinomas užsienio politikos klausimų ekspertas Valerijus Čalyjus.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 4:08 PM

Jis pažymėjo, kad V. Putino elgesyje iš tiesų galima įžvelgti pokyčių. Jei palygintume jo elgseną Rusijos invazijos į Ukrainą pradžioje ir dabar, tai skirtumas tikrai akivaizdus.

„Tą, kas man kelia nerimą, gerai žinau ir mačiau praktikoje. V.Putinas turėjo puikią atmintį, ir jis pradėjo ją prarasti. Nežinau, ar tai streso ir nuolatinės įtampos poveikis, ar amžius daro savo, bet jis praranda atmintį. Jis pamiršta vardus, datas, jis turi sutrikimų, o tai nėra saugu. Tai žmogus, kuriam trūksta kontrolės svertų. Toks žmogus negali valdyti branduolinės valstybės“, – sakė V.Čalyjus.

Jis taip pat pažymėjo, kad apie V.Putiną įtakingi žmonės jau „šluostosi kojas“, ir jis visa tai puikiai supranta. „Aukšto rango asmenys vėluoja į susitikimus su juo ir visai neatsitiktinai. Pats V.Putinas tai supranta, o tai jam daro didelį spaudimą“, – mano buvęs ambasadorius.

V.Čalyjus taip pat pažymėjo, kad V.Putino branduolinis šantažas yra banalus diktatoriaus bandymas išlaikyti valdžią. Tačiau vargu ar tai jam padės.

„V.Putinas nebebus įkeltas į mauzoliejų. Štai ir viskas, traukinys nuvažiavo. Manau, kad jo istorija apskritai bus labai sudėtinga“, – pridūrė diplomatas.

Neseniai žinomas JAV psichiatras Jamesas Fallonas apibūdino Rusijos prezidento būklę ir sakė, kad V.Putinas yra „psichopatas su sadisto požymiais“. Ekspertas taip pat teigė, kad Rusijos lyderis turi narcisistinį asmenybės sutrikimą.

Rugpjūčio pabaigoje pasirodė informacija, kad po susitikimų dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo pas V.Putiną buvo iškviesta medikų komanda. Manoma, kad didžiulė įtampa V.Putinui kelia vis daugiau sveikatos problemų.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.