Žiauriu 9-metės nužudymu Anglijoje kaltinamas lietuvis prabilo teisme: jam skirta psichiatro ekspertizė

Penktadienį, rugsėjo 23 d., Linkolno karūnos teisme turėjo pasirodyti Deividas Skebas, kaltinamas devynmetės lietuvės Lilijos nužudymu. Tačiau 22 m. vyras prisijungė tik vaizdo skambučiu iš Veikfildo kalėjimo.

Nuo žudiko rankos mirusią ramią ir linksmą L.Valutytę žmonės vadino angelu. Įtariamasis D.Skebas kol kas teisme įstengė sumurmėti tik savo vardą ir pavardę.<br>lrytas.lt montažas.
Nuo žudiko rankos mirusią ramią ir linksmą L.Valutytę žmonės vadino angelu. Įtariamasis D.Skebas kol kas teisme įstengė sumurmėti tik savo vardą ir pavardę.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 4:34 PM, atnaujinta Sep 26, 2022, 5:03 PM

Liepos 28 d., 18.20 val. Linkolnšyro policijos pareigūnai buvo iškviesti į Fountain Lane gatvę, kur devynerių mergaitė buvo rasta negyva. Tyrimo metu paaiškėjo, kad ji mirė nuo peilio dūrio į krūtinę.

Sekmadienį, liepos 31 d., 22 metų Deividas Skebas iš Thoroldo gatvės Bostone buvo apkaltintas žmogžudyste. D.Skebas turėjo asmeniškai atvykti į teismą pripažinti savo kaltę rugsėjo 23 d., tačiau „kalėjimas jo nepristatė“.

Kai D.Skebas į teismo posėdį prisijungė nuotoliniu ryšiu, buvo girdėti kaip jis sako: „Aš nenoriu dalyvauti“. Po pokalbio su teismo vertėja skambutis vis dėlto nebuvo nutrauktas. 

Tada bylos teisėjas Christopheris Hirstas kalbėjosi su prokurorais Christopheriu Donnellanu ir John McNally dėl baudžiamumo ir atsakomybę lengvinančių aplinkybių, siekiant tinkamai įvertinti D.Skebo tinkamumą prisipažinti. Prokuroras paprašė, kad D.Skebą aplankytų psichiatras ir būtų paskelbta atlikto tyrimo ataskaita.

Vėliau buvo pasiūlytos kitos teismo posėdžių datos: spalio 28 d., lapkričio 25 d., lapkričio 28 d., gruodžio 23 d. ir sausio 6 d. Teismo procesas turėtų prasidėti vasario 28 d., antradienį, ir trukti keturias-penkias dienas.

Šios datos dar gali keistis. Teisėjas C.Hirstas kreipėsi į kaltinamąjį sakydamas: „D.Skebai, jūsų teismo procesas vyks kitų metų vasario 28 d., nors teisinga būtų pasakyti, kad mes stengsimės surasti ankstesnę datą sausio mėnesį, neviršydami teismo nustatytų terminų.“

Jis pridūrė: „Jei neatvyksite į teismo posėdį, jis gali vykti jums nedalyvaujant“. D.Skebas ir toliau bus laikomas įkalintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.