Irane malšinant protestus jau žuvo 76 žmonės

Norvegijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Irano žmogaus teisės“ (IHR) pirmadienį pranešė, kad Irano valdžios institucijoms slopinant protestus po Mahsos Amini mirties žuvo mažiausiai 76 žmonės.

Žvakė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Žvakė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 9:27 PM

„Raginame tarptautinę bendruomenę ryžtingai ir vieningai imtis praktinių veiksmų, kad būtų sustabdytas protestuotojų žudymas ir kankinimas“, – sakė IHR direktorius Mahmoodas Amiry-Moghaddamas ir pridūrė, kad grupės gauta vaizdo medžiaga ir mirties liudijimai rodo, jog „į protestuotojus tiesiogiai šaudoma koviniais šaudmenimis“.

Nuo kurdės M. Amini mirties areštinėje prieš 10 dienų buvo suimta daugiau kaip 1,2 tūkst. demonstrantų, taip pat reformų šalininkų ir žurnalistų. Remiantis oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai 41 žmogus.

22 metų M. Amini mirė kelios dienos po to, kai buvo sulaikyta, nes esą pažeidė taisykles, pagal kurias privaloma dėvėti gerai priglundantį hidžabą. Pagal šias taisykles, be kita ko, draudžiama dėvėti suplėšytus džinsus ir ryškiaspalvę aprangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.