Pavojingos pavogto automobilio gaudynės JK: nuo policijos bėgančių lietuvių nesustabdė nei sprogusios automobilio padangos

Rugsėjo 22d., ketvirtadienį, Aylesbury karūnos teisme už automobilio vagystę bei pavojingą vairavimą buvo nuteisti 34 metų Andreas Narbutas ir Arminas Gudas.

Rugsėjo 22d., ketvirtadienį, Aylesbury karūnos teisme už automobilio vagystę bei pavojingą vairavimą buvo nuteisti 34 metų Andreas Narbutas ir Arminas Gudas.<br>Kento policijos/“Twitter“ nuotr.
Rugsėjo 22d., ketvirtadienį, Aylesbury karūnos teisme už automobilio vagystę bei pavojingą vairavimą buvo nuteisti 34 metų Andreas Narbutas ir Arminas Gudas.<br>Kento policijos/“Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 10:14 AM

Šių metų birželio 20 d. apie 4 val. ryto A.Narbutas ir A.Gudas pavogė be raktelio stovėjusį automobilį „Maserati Ghibli“ iš vieno Stoke Poges mieste esančio Freemans Close kiemo.

Tuomet jie dideliu greičiu nuvažiavo Maidstono (Kentas) link, kur Kento policijos automatinės automobilių numerių atpažinimo (ANPR) sistemos pagalba jie buvo pastebėti, kadangi nukentėjusysis, penkiasdešimtmetis vyras, jau buvo pranešęs apie vagystę.

Kento policijos pareigūnai dar kurį laiką persekiojo automobilį, kurį A.Narbutas vairavo pavojingai, naudodamasis abiem kelio pusėmis.

Persekiojimą pristabdė policijos panaudota juosta su spygliais, tačiau nepaisydamas nuleistų automobilio padangų A.Narbutas važiavo toliau, kol galiausiai jis ir A.Gudas išsiskyrė Maidstono rajone, Lidso vietovėje.

Kento policijos pareigūnai nedelsdami suėmė A.Gudą, o A.Narbutas netrukus buvo surastas netoliese esančiame miške, pasitelkus šunų tarnybą ir droną.

A.Narbutas buvo įkalintas ketveriems su puse metų, o A.Gudas nuteistas dvejiems metams ir dviem mėnesiams laisvės atėmimo. Paleisti iš kalėjimo abu vyrai bus deportuoti į Lietuvą. Jiems taip pat buvo atimta teisė vairuoti daugiau kaip 12 metų.

Temzės slėnio policijos tyrėjas Jonas Breweris sakė: „Andreas Narbutas ir Arminas Gudas ne tik pavogė didelės vertės sportinį automobilį, bet ir vairavo jį neatsargiai bei pavojingai, keldami pavojų sau ir visuomenei.“

„Laimei, per incidentą niekas nebuvo sužeistas, tačiau nukentėjusysis liko be savo automobilio. – pridūrė jis. – Norėčiau padėkoti mūsų kolegoms iš Kento policijos, kuriuos teisėjas jau įvertino už tai, jog sėkmingai sustabdė pavogtą automobilį ir sulaikė nusikaltėlius, niekam rimtai nenukentėjus.“

Pareigūnas taip pat pridūrė, kad Temzės slėnio policija yra pasiryžusi nubausti vagis ir pavojingus vairuotojus.

Parengta pagal „bucks.radio“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.